Opgericht op 20 mei 1968
 

Lukas Schmidt naar ‘Nederlandse’

[b]Dordrecht, 25 februari 2012 – Een klein groepje heeft deelgenomen aan een limietwedstrijd in Dordrecht. Deze wedstrijd werd gehouden in het 50 meter bad en was daarmee de eerste wedstrijd voor de Biesboschzwemmers op de lange baan. Er werden 9 persoonlijke records gezwommen, 12 limieten voor de Brabantse Kampioenschappen en twee tijden waren goed voor een startbewijs voor de Nederlandse Junioren Kampioenschappen.[/b]

Lukas Schmidt wist op de 50 vrije slag onder de richttijd te blijven voor de ‘Nederlandse’. Deze kampioenschappen worden gehouden in Drachten en hij zal dan zijn trainingsmaatje Thomas Zielhorst vergezellen. Thomas wist deze op de 200 rugslag onder limiet voor de ‘Nederlandse’ te blijven. Op de 50 vlinderslag en 100 vrije slag wist Lukas ook persoonlijke records te zwemmen. De 100 ‘vrij’ legde Lukas binnen de minuut af en hij doorbrak daarmee voor de tweede keer de magische grens van een minuut op dit nummer.

Behalve Lukas en Thomas waren ook Jade Groeneveld, Anne Ippel en Chantal Paans aanwezig. Anne verraste zichzelf en haar teamgenootjes op de 100 vrije slag door ruim 6 seconden van haar persoonlijke record op de 100 vrije slag in het 50 meter bad te zwemmen. Daarmee wist ze zich te plaatsen voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen. Jade zwom op de 50 vlinderslag en vrije slag ook twee nieuwe toptijden. Haar tijd op de vrije slag is een kwart seconde boven de limiet voor de ‘Nederlandse’. Misschien dat ze de volgende keer wel het geluk heeft om onder de tijd aan te tikken. Voor Chantal waren er geen limieten maar wel twee persoonlijke records op de 50 en 100 vrije slag.

Het eerste weekend van maart wordt in Gorinchem de BiesBosch Trofee georganiseerd door de Biesboschzwemmers. Vanaf 13.30 uur zullen vijf verenigingen strijden om de beker en medailles met als finale de strijd op de 100 wisselslag tussen de 6 beste dames en heren van de middag.