Opgericht op 20 mei 1968
 

Jaaroverzicht 3e kwartaal 2011

[b]In de maanden juli en augustus staan er weinig wedstrijden in een zwembad op het programma, maar daarentegen wordt er veel gezwommen in rivieren, meren, plassen. In het verleden hebben De Biesboschzwemmers aan vele wedstrijden deelgenomen en in de jaren tachtig van de vorige eeuw werd er in Hank een wedstrijd georganiseerd waar de top van Nederland graag naar toe kwam. In 2011 is er aan 7 open water wedstrijden deelgenomen met twee prijzen en een aanmoedigingsprijs als ‘oogst’. In september mochten de recreanten en masters het zwembad seizoen weer aftrappen.[/b]

Juli
In deze maand is er gezwommen in Appelthern, Wijk en Aalburg en Huizen. Aan de wedstrijd in ‘Wijk’ werd door een grote groep zwemmers deelgenomen als afsluiter van het seizoen 2010-2011. Thomas Zielhorst wist daar beslag te leggen op een derde plaats bij de junioren 1 en 2.

Augustus
In Strijen en Heerjansdam kwam Xander en/of Laura Korsman aan de start, maar in Oosterhout was de groep aanmerkelijk groter. Elf gingen naar het Wilhelminakanaal en zorgden voor dertien starts. Opnieuw wist Thomas Zielhorst naar het podium te zwemmen en opnieuw was het een derde plaats.

September
Met een open water , recreanten- en masterswedstrijd begon het seizoen 2011-2012. In Vught kwamen tien zwemmers aan de start, maar deze keer werden er geen ereplaatsen behaald. Met een vierde plaats waren Xander Korsman en Thomas Zielhorst er wel dichtbij.
De recreanten begonnen de jeugd4kamp met ZVDO, Den Doorn en Bijtelskil op een derde plaats. Het is te merken dat steeds meer zwemmers naar een Brabants Kampioenschap mogen. Ze komen dan wel tijdens de jeugd4kamp aan de start, maar tellen niet voor de punten en krijgen ook geen medaille.
In Etten-Leur kwamen drie van de vier WMK-gangers aan de start van de vierde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel. Voor het begin van het binnenseizoen werd er redelijk gezwommen.