Jaaroverzicht 2e kwartaal 2011

[b]In het tweede kwartaal van 2011 werden in de maanden april, mei en juni aan respectievelijk vier, drie en vier wedstrijden deelgenomen. In april werd er deelgenomen aan een competitie en speedowedstrijd en in Antwerpen. In mei waren de Nederlandse Masters, Brabantse en clubkampioenschappen. Juni stond in het teken van de Nederlandse (Junioren) en Speedo Kampioenschappen. In dit kwartaal werden ruim 40 ereplaatsen behaald.[/b]

April
De maand begon met de laatste competitiewedstrijd. Die middag zette iedereen zijn/haar beste beentje voor wat resulteerde in een vijfde plaats in het eindklassement. Een evenaring van de klassering van een jaar eerder.
Een week na de competitie zwommen de masters in Deurne. Tonny Methorst, Annette Wijnja, Arjon de Bok en Harry Cornet zwommen op de 4×100 vrije slag in de categorie gemengd 120+ een Nederlands en Brabants Masters Record. Harry wist op de 50 vlinderslag ook het BMR aan te scherpen en op zijn naam te zetten.
Twee weken later tijdens de laatste speedowedstrijd wisten de jonge zwemmers maar liefst 13 medailles te veroveren. Een deel viel bij de junioren zwemmers, maar ook de minioren lieten zich niet ondersneeuwen. Een goed teken voor de toekomst.
In Antwerpen lieten de 8 zwemmers zien dat zij goed bezig zijn. Vier finaleplaatsen en drie medailles was de oogst en daarnaast vele tijdsverbeteringen en limieten. Marcha Admiraal, Sanne van de Pol en Thomas Zielhorst mochten finale zwemmen. Marcha op de 100 en 200 vrije slag, Sanne op de 100 schoolslag en Thomas op de 100 rugslag. Marcha haalde een vijfde en achtste plaats in finales, Sanne werd vierde en Thomas zwom exact dezelfde tijd als in de series en werd vijfde. De medailles waren voor Marcha op de 100 vrije slag (brons), Sanne haalde een medaille op de 50 schoolslag (brons) en Thomas wist op de 50 rugslag naar het podium (goud) te zwemmen.

Mei
In het weekend van Moederdag mochten de Masters naar Eindhoven voor het Open Nederlands Masters Kampioenschap lange baan. Arjon de Bok, Harry Cornet, Tonny Methorst en Kim en Annette Wijnja haalden 9 medailles. Harry werd eerste op de 50 schoolslag en tweede op de 100 vrije slag. Tonny mocht naar het podium voor de 50 vrije slag en 100 schoolslag. In beide gevallen was het een bronzen medaille. Annette haalde zilver op de 50, 100 en 200 schoolslag en brons op de 200 wisselslag. De laatste medaille was er op de 4×100 vrije slag gemengd. Tonny, Annette, Arjon en Harry behaalden daar een zilveren medaille.
De twee weekenden daarna werd er opnieuw in Eindhoven gezwommen, maar nu voor de Brabantse Kampioenschappen. Een ploeg van 14 deelnemers wist 16 medailles te halen. De verdeling was 5 goud, 5 zilver en 6 brons. Goud was er voor Marcha Admiraal, Sanne van de Pol en Thomas Zielhorst. Tweede plaatsen werden er behaald door Marcha, Sanne en Thomas. De 6 bronzen medailles waren er voor Jade Groeneveld, Tonny Methorst, Chantal Paans en de dames ploeg op de 4×100 vrije slag. Rebecca, Marjolein, Tonny en Marcha wisten dit huzaren stukje te flikken.
Het laatste weekend was ingeruimd voor de zomer kampioenschappen. De zomer kampioenen werden Marcha Admiraal en Thomas Zielhorst. De kampioenen van het seizoen 2010-2011 werden Sanne van de Pol en Thomas.

Juni
De laatste maand voor de vakantie werd er nog vier keer in een wedstrijdbad gestart. Daarvan waren de Nederlandse Kampioenschappen en Speedo finale de belangrijkste.
Aan de Open Nederlandse Kampioenschappen werd door Marcha Admiraal en Bart Schouten deelgenomen. Marcha startte op de 200 vrije slag en Bart op de vrije slag sprint. Bart zwom een persoonlijk record en plaatste zich bijna voor de wintereditie van het NK. Dit wist hij later in 2011 wel te doen.
Aan de speedo finale deden zeven zwemmers mee. Tom Kruis, Michelle Paans en Simon Schmidt wisten de beste klassering te behalen, namelijk zevende. Simon wist op al zijn starts (5!) een persoonlijk record te zwemmen.
In Dordrecht werden de Nederlandse Junioren Kampioenschappen gehouden. In het nieuwe zwembad van Dordrecht kwamen Jade Groeneveld, Sanne van de Pol, Lukas Schmidt en Thomas Zielhorst aan de start. In een sterk veld wist Thomas de beste prestaties te leveren. Begon zijn weekend met een vierde plaats op de 200 rugslag, hij eindigde met een derde plaats op de 100 rugslag. Een goede prestatie als je kijkt dat zijn concurrenten meer dan 10 uur per week trainen. Alle vier de zwemmers wisten zich op een of meerdere nummers te verbeteren. Met een 15e plaats op de 100 schoolslag was Sanne de eerst volgende qua klassering.