Opgericht op 20 mei 1968
 

Goed begin voor BBZ-masters

[b]Etten-Leur, 25 september 2011 – De vierde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2011 werd gehouden in Etten-Leur. Twee heren en drie dames hadden zich ingeschreven op 14 persoonlijke en twee estafette nummers. Voor Kim Wijnja en de estafetteploeg op de 25-50-75-100 meter vrije slag waren er mastersclubrecords.[/b]

Voor Annette Wijnja en Arjon de Bok was dit het begin van de voorbereiding voor het WMK in Italië volgend jaar. Annette benaderde haar persoonlijke record op de 25 vlinderslag tot op 0,03 seconden en op de 25 en 50 vrije slag bleek dat ze nog snelheid te kort komt. Arjon zwom persoonlijk alleen de 100 wisselslag en wist daarop een goed resultaat te noteren.

Dennis Klop en Tonny Methorst vormden samen met Annette en Arjon de bemanning van de estafettes. Dennis zwom een goede 25 en 50 vrije slag, maar viel enigszins tegen op de 25 vlinderslag. Tonny merkte op de 50 rugslag en vrije slag dat ze de afgelopen zomer iets te weinig gedaan heeft en kwam dus te kort, maar haar 25 vrije slag was goed te noemen. De laatste start van Tonny in de estafette, 100 vrije slag, was duidelijk te veel getuige haar tijd van ongeveer 4 seconden boven haar persoonlijke record.

Kim wist op de 25 vlinderslag het clubrecord bij de dames 20-24 jaar te verbeteren. Op de 25 schoolslag en vrije slag zwom ze goede tijden, maar het is nu nog afwachten hoe het gaat op de langere afstanden.

Eind oktober staat de volgende masters wedstrijd op de kalender. Plaats van handeling is dan het Zeeuwse Kapelle, hopelijk is de delegatie dan groter.

%d bloggers liken dit: