Opgericht op 20 mei 1968
 

Voorbeschouwing ZCK2011

[b]Over enkele uren worden in het openlucht zwembad Werkina de jaarlijkse zomer clubkampioenschappen (zck2011) van de Biesboschzwemmers gehouden. Voor deze wedstrijd staan 50 zwemmers opgesteld en dat is vergelijkbaar met de afgelopen twee jaar. Toen deden er in 2009 53 en in 2010 51 zwemmers mee. Het programma is met name voor de zwemmers geboren in 1998 en eerder veranderd. Tot vorig jaar moest er drie keer gezwommen worden, dit is nu teruggebracht tot twee starts.[/b]

De middag zal beginnen met de jongste zwemsters en zwemmers. Zij beginnen met 25 schoolslag en na de pauze mogen ze 25 vrije slag zwemmen. Voor de 8 en 9 jarigen staat er 50 schoolslag en vrije slag op het programma. De oudste minioren zwemmen 50 schoolslag en 100 vrije slag. Bij deze drie categorieën worden de tijden opgeteld en degene met de minste tijd is de winnaar.

De zwemmers geboren in 1998 en eerder zwemmen voor de pauze 200 wisselslag en daarna moeten ze nog een 100 meter naar keuze zwemmen. Het is opvallend dat de meeste zwemmers gekozen hebben voor de vrije slag.

Bij de dames lijkt de winst te gaan naar Marcha Admiraa, maar het verschil met nummer twee, Sanne van de Pol, is maar 3,5 seconden. Voor beide betekent het dat ze geen steekje kunnen laten vallen. Nummer drie lijkt Anne Ippel te worden, maar Annette Wijnja staat op maar een paar tienden als vierde. De all-in titel wordt waarschijnlijk een prooi voor Sanne. Marcha en Annette hebben afgelopen winter niet meegedaan en zijn dus bij voorbaat uitgesloten voor de titel. Anne en Rebecca Schmidt maken de top drie bij de dames all-in vol.

Bij de heren is er deelname van zes zwemmers, maar er zwemmen er vijf beide afstanden. De strijd om de zomer titel gaat waarschijnlijk tussen Thomas Zielhorst en Lukas Schmidt. Het verschil op basis van de inschrijftijden is in het voordeel van Thomas, maar het is maar iets meer dan een seconde. Erik Drewes lijkt genoegen te moeten nemen met het brons op ruim 3 seconden van het zilver. Voor de all-in titel komt Erik niet aanmerking omdat hij afgelopen winter niet aanwezig was. Van de vier tellende zwemmers was toen de volgorde Lukas, Mark Visser, Thomas en Ingmar. Als nu alles bij elkaar opgeteld wordt gaat Lukas er met de beker vandoor voor Mark en Thomas.

Alles is op basis van de inschrijftijden en uiteraard zonder diskwalificaties. Bij een diskwalificatie wordt er 9 seconden op de 200 meter en 6 seconden op de honderd meter bij de gezwommen tijd opgeteld.

Om 17.30 begint de wedstrijd en de verwachting is dat rond 18.45 uur de wedstrijd afgelopen is en de medailles en bekers uitgedeeld kunnen worden.