Opgericht op 20 mei 1968
 

Nederlands Record voor BBZ-masters

[b]Deurne, 10 april 2011 – In het zuidoosten van de provincie Noord-Brabant werd de tweede masters wedstrijd gehouden van de Zuidelijke Cirkel. Aan deze wedstrijden deze namens de Biesboschzwemmers vijf zwemmers, vier van hen wisten op de 4 x 100 vrije slag estafette een Nederlands Masters Record te zwemmen. Daarnaast werden ook nog vijf clubrecords bij de masters gezwommen en een Brabants Masters Record (BMR) gezwommen.[/b]

Tonny Methorst, Annette Wijnja, Arjon de Bok en Harry Cornet waren samen verantwoordelijk voor de verbetering van het Nederlandse Masters Record bij de gemengde ploegen in de categorie tussen 120 en 159 jaar. Volgens de inschrijftijd moest het mogelijk zijn, maar in het programma bleek er een ploeg te zijn die ruim sneller was ingeschreven. Echter in de werkelijkheid was het anders. De vier BBZ-masters wisten net boven hun inschrijftijd aan te tikken, terwijl de concurrentie drie seconden later finishte.

De vijfde deelnemer wist deze middag de meeste clubrecords te zwemmen. Sabrina Amperse verbeterde op de 25 rugslag, 50 vrije slag en vlinderslag de records bij de dames tussen 30 en 34 jaar. Voor Harry was er een record op de 50 vlinderslag bij de heren tussen 40 en 44 jaar. Hij deed dit bij de vereniging, maar ook in Brabant heeft hij nu het record. De benjamin van deze middag, Tonny, wist haar eigen record op de 50 vrije slag met 0,04 seconden aan te scherpen.

De volgende masterswedstrijd is in Eindhoven. In het weekend van 6 tot en met 8 mei worden in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen gehouden.