Twee clubrecords en elf limieten voor Biesboschzwemmers

[b]Veldhoven, 20 maart 2011 – De vierde ronde van de Speedojaargangswedstrijden bracht de Werkendammers naar Veldhoven. Het begin van de wedstrijd was al vroeg, waardoor de zwemmers na de wedstrijd nog van de zon hebben genoten. Met 3 gouden, 3 zilveren, 4 bronzen medailles, 2 clubrecords, 16 persoonlijke records, 2 limieten voor de Nederlandse en 9 voor de Brabantse Kampioenschappen is er uitstekend gepresteerd.[/b]

Jade Groeneveld en Thomas Zielhorst wisten beide op de 200 rugslag onder de richttijd te zwemmen van de Brabantse en Nederlandse Junioren Kampioenschappen. Daarnaast waren hun tijden op de 50 en 100 meter ook sneller dan de tijden voor de ‘Brabantse’. Hun prestatie werd beloond met een gouden medaille. De derde gouden medaille ging naar Michelle Paans. De benjamin van het 13-koppige gezelschap haalde haar medaille op de 100 vrijeslag met een tijdsverbetering van ruim 2,5 seconden. Later haalde Michelle nog een zilveren medaille op de 100 rugslag. Hier kon ze helaas haar tijd niet verbeteren.

Op de 200 rugslag kwamen naast Jade nog drie dames aan de start. Sanne van de Pol, Anne Ippel en Chantal Paans zorgden ervoor dat de top volledig voor de Werkendammers was. Sanne werd tweede met een kleine tijdsverbetering en tevens voldeed ze aan de richttijd voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen over een kleine 2 maanden. Nummer drie werd Anne, zij verbeterde zich op de 50, 100 en 200 meter. Haar tijden op de 100 en 200 waren goed genoeg voor startbewijzen op de ‘Brabantse’. Chantal wist zich met ongeveer een seconde te verbeteren en eindigde op de vervelende vierde plaats.

Carmen Damen en Julia Verhoeven haalde beide een bronzen medaille. Carmen deed dit op de 200 wisselslag met een tijdsverbetering van 9 seconden. Julia deed dit op de 100 vrijeslag. Zij kon een week na haar enorme verbetering zich niet opnieuw verbeteren, maar ze bleef, met ongeveer 10 seconden, ruimschoots onder haar inschrijftijd.

De laatste die medailles haalde was Simon Schmidt. Simon startte op de 100 schoolslag en 50 vlinderslag. Op de laatste afstand wist hij zich te verbeteren met ruim 7 seconden en kreeg hiervoor een zilveren medaille. Op de schoolslag was er een bronzen medaille, maar geen persoonlijk record.

Voor Xander Korsman, Tom Kruis en Ilse van de Pol waren er geen medailles, maar wel tijdsverbeteringen. Xander deed dit op de 50 en 100 vlinderslag en de 200 wisselslag. Tom was sneller op de 100 schoolslag en Ilse op de 100 rugslag.

Op 17 april is de laatste voorronde wedstrijd en daarna zal bekend zijn welke zwemmers er tijdens de finale op 11 en 12 juni in Oss aan de start mogen verschijnen.