Goud begin voor masters Biesboschzwemmers

Na de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen stond de eerste wedstrijd voor de BBZ-masters al weer op het programma. Een groep van 3 heren en 3 dames is naar Hoogerheide gegaan om daar de eerste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel te zwemmen. De ‘oogst’ van een middagje zwemmen was 8 gouden en 6 zilveren medailles. In totaal kwam er 16 keer een Biesboschzwemmer aan de start. Met 9 clubrecords bij de masters en 2 limieten voor de Brabantse Kampioenschappen werd de terugreis ondernomen.

Tonny Methorst en Dennis Klop hadden zich ingeschreven op de 200 vlinderslag en 300 wisselslag. Dit is een zware combinatie. Beide hadden nog niet eerder 300 wisselslag in wedstrijd verband gezwommen en deden dit niet onverdienstelijk. Beide waren de beste in hun leeftijdscategorie, dit gold ook voor Dennis op de 200 vlinderslag. Voor Tonny was er een tweede plaats op de vlinderslag, maar ze wist de afstand wel binnen de 3 minuten af te leggen.

Harry Cornet wist op de 50 en 100 vrije slag onder de richttijden te blijven voor de Brabantse Kampioenschappen. Vooral zijn tijd op de 50 meter was goed te noemen. Hij wist op al zijn afstanden – 25, 50 en 100 vrije slag – als eerste in zijn categorie aan de finish te komen.

Voor Sabrina Amperse en Francijna de Kooter waren er een gouden en twee zilveren plaatsen. Goud haalde Sabrina op de 25 vrije slag en Francijna deed dit op de 50 rugslag. Op de 100 vrije slag en 25 vlinderslag was er voor Sabrina zilver terwijl Francijna dit deed op de 50 vrije slag en schoolslag.

De laatste deelnemer was Pieter Visser. De voorzitter van de Werkendammers kwam aan de start op de 25 meter vlinder-, school- en vrije slag. Hij wist op de vlinderslag als tweede aan te tikken. Op de schoolslag was er een vierde en op de vrije slag een zesde plaats.

Alle deelnemers wisten een of meerdere clubrecords te zwemmen. Sabrina deed dit op de 25 en 100 vrije slag en 25 vlinderslag, Harry op de 25 vrije slag, Dennis op de 300 wisselslag, Francijna op de 50 schoolslag, Tonny op de 200 vlinderslag en 300 wisselslag en Pieter op de 25 schoolslag.

Op 10 april staat de volgende wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel op het programma. De plaats van handeling is dan Deurne, daarna worden in het eerste weekend van mei de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen in Eindhoven gehouden.