Opgericht op 20 mei 1968
 

Sportgala Gemeente Werkendam 2010

Vanavond is vanaf 18.45 uur het Sportgala van de Gemeente Werkendam. De locatie is Sporthal De Crosser. Namens de Biesboschzwemmers zijn de kampioenen van Brabant en/of Nederland doorgegeven. Vorig jaar werden Marcha Admiraal en Annette Wijnja verkozen tot sportvrouwen.

In drie categorieen zijn kampioenen aangemeld en zij maken alle ook kans om genomineerd en zelfs uitverkozen te worden tot Sporter van 2010.

Bij de heren staan drie personen op de website van het sportgala. Van deze drie personen zijn er twee die lid zijn van onze vereniging. Arjon de Bok en Harry Cornet werden in Vlaardingen in 2010 meerdere keren kampioen bij de Nederlandse Masters Kampioenschappen. De derde persoon is Phil Ruitenburg. Hij doet aan motorrace en is ook Nederlands Kampioen geworden.

Bij de dames zijn Francijna de Kooter en Annette Wijnja doorgegeven. Zij moeten het opnemen tegen nog drie dames. Van deze drie zijn er twee dressuurruiters, namelijk Maria v/d Dongen en Angela Krooswijk. Marie is Europees Kampioen en Angela Nederlands Kampioen. De derde persoon is een voormalig lid van De Biesboschzwemmer. Sandra Maas doet tegenwoordig aan snelwandelen en is Nederlands Kampioen geworden. Francijna en Annette zijn ook een of meerdere malen Nederlands Kampioen. Annette werd de afgelopen drie jaar verkozen tot Sportvrouw.

Bij de jeugd zijn Jade Groeneveld en Sanne van de Pol doorgegeven. In deze categorie staan turners, atleten, paardensporters en een motorcrosser. Jade en Sanne zijn beide Brabants Kampioen geworden. In deze categorie werd Marcha Admiraal vorig jaar en twee jaar eerder tot sporter van het jaar verkozen.

De vorige edities waren meestal aan de lange kant, maar de organisatie wil nu proberen rond 21.00 uur klaar te zijn. Vanaf 18.30 is de zaal open en om 18.45 uur opent Carla Breuer, de burgemeester, de avond. Daarna worden de kampioenen gehuldigd en de uitverkiezen van de sporters bekend gemaakt.