Opgericht op 20 mei 1968
 

BiesBosch Trofee 2011 prooi voor WVZ Zoetermeer

Gorinchem, 5 februari 2011 – In het Caribabad te Gorinchem werd de achtste editie gehouden van de BiesBosch Trofee. Sinds 2004 organiseren de Biesboschzwemmers uit Werkendam een wedstrijd tussen 6 verenigingen. Op het programma stonden 20 persoonlijke en 3 estafettenummers. De afsluiting was 100 wisselslag dames en heren tussen de beste 6 dames en heren van de middag.

De deelname van dit jaar bestond uit De Vennen uit Dongen, De Warande uit Oosterhout, WVZ uit Zoetermeer, WZV uit Waalwijk, Zwemlust Den Hommel uit Utrecht en als organisator en bekerhouder De Biesboschzwemmers.

Na de eerste 11 programma nummers stonden de Zoetermeerders 16 seconden voor op de Werkendammers. Nummer drie was op dat moment De Warande. Het tweede deel van de wedstrijd was voor de Oosterhouters. Zij maakten van hun achterstand 12 seconden goed, maar dit was onvoldoende voor de winst. De zwemmers van de Biesboschzwemmers zagen door twee diskwalificaties hun positie verslechteren. Zij moesten de zwemmers uit Utrecht en De Vennen in het tweede deel voor laten gaan.

Na het optellen van alle punten bleek dat WVZ met een voorsprong van 15 punten op De Warande de beker mee naar huis mogen nemen. Derde werden de zwemmers van Zwemlust Den Hommel. De organisator moest genoegen nemen met een vierde plaats gevolgd door De Vennen en WZV Waalwijk. Zonder de diskwalificaties hadden de Biesboschzwemmers en Zwemlust van positie gewisseld.

Aan het einde van de wedstrijd stond de 100 wisselslag op het programma. Bij de dames waren 5 van de 6 verenigingen vertegenwoordigd. Namens WZV was er geen deelname. Malissa van der Horst (Zwemlust Den Hommel) en Marcha Admiraal (De Biesboschzwemmers) keerden na 25 meter ongeveer gelijktijdig. Daarna nam Malissa afstand en tikte als eerste aan, Marcha werd tweede. De derde plaats was eveneens voor de Biesboschzwemmers in de persoon van Tonny Methorst.
Bij de heren was er geen deelname voor De Biesboschzwemmers of De Vennen. De winst ging naar Gerben Fiere (De Warande). Hij werd gevolgd door Tom Lommers (WZV) en derde werd Robin den Boer (De Warande). Malissa en Gerben wisten beide het wedstrijdrecord te verbeteren.

Daarnaast wisten de volgende personen ook nog een wedstrijdrecord te verbeteren: Jurian Beukers (WVZ) op de 100 rugslag en 100 vlinderslag, Marcha Admiraal op de 100 vlinderslag en Gerben Fiere op de 100 rugslag en vlinderslag.

Volgend jaar mag WVZ de beker komen verdedigen en de organisatie zal er alles aan doen om goede tegenstand te bieden en uit te nodigen.

Fotos
De Vennen https://picasaweb.google.com/emmentjes2/BBT2011?authkey=Gv1sRgCOXa3-Wc-NbvmQE#
WZV http://www.waalwijksezwemvereniging.nl/2011/2011-02-05%20Biesbosch%20Trofee/index.html

Videos
WZV http://www.waalwijksezwemvereniging.nl/2011%20Video/2011-02-05%20Video%20Biesbosch%20Trofee.htm