Opgericht op 20 mei 1968
 

Vijf NJK limieten tijdens dag 1 BWK2011

De eerste dag van de BWK2011 zit er op en heeft een oogst van 4 medailles en 5 limieten voor de NJK in Terneuzen opgeleverd. De meest verrassende van de 5 limieten is de limiet voor Chantal Paans. Daarnaast werden 7 tijden scherper gesteld en wist Thomas een clubrecord te verbeteren.

Sanne, Jade en Chantal waren de zwemmers die naar het erepodium mochten. Sanne wist de 100 schoolslag te winnen in 1.26.08, 0,02 seconden boven haar tijd. Eerder had ze op de 100 vrij zich verbeterd tot 1.06.92 en werd met deze tijd 3e.

Jade had de eerste medaille gewonnen. Op de 100 vlinderslag werd ze tweede in een persoonlijk record. Haar nieuwe toptijd is nu 1.25.26. Daarnaast werd ze 4e op de 100 vrij 0,01 seconden boven haar beste tijd en wist ze zich op de 100 schoolslag te verbeteren met bijna een seconde.

Chantal stond op de 100 schoolslag als derde ingeschreven en wist in een goede race naar het zilver te zwemmen. Haar eindtijd van 1.31.50 is een pr van bijna 3 seconden. De grootste verrassing kreeg Chantal bij thuiskomst. Na controle bleek Chantal 0,48 seconden onder de richttijd voor de NJK gezwommen te hebben en nu mag ze dus ook naar Terneuzen samen met Sanne, Jade, Thomas en Lukas.
Eerder had ze zich op de vrije slagsprint al verbeterd met ruim een seconde.

De vier andere NJK limieten waren voor de volgende personen:
– Thomas 100 rugslag
– Jade 100 vrije slag (had ze al)
– Sanne 100 vrije slag (had ze al)
– Sanne 100 schoolslag (had ze al)

Thomas deed op de 100 rugslag nu alles volgens de jury goed en mag dus ook op deze afstand naar Terneuzen. Hij was nog sneller dan in Dordrecht en er zit nog meer in. De nieuwe toptijd en clubrecord bij de junioren 2 en later is 1.11.79.

Voor Lukas was er ook een persoonlijk record op de 100 rug. Hij verbeterde zich met ruim 2 seconden en liet de klokken stilstaan op 1.10.72

Voor Anne, Kim, Tonny en Annette waren er helaas geen persoonlijke records. Kim zwom haar beste 100 vlinderslag van dit seizoen. Annette had de pech dat haar brilletje af schoot bij de start en voor haar mond bleef zitten. Tonny wist een goede tijd te zwemmen, maar doordat ze haar techniek niet in orde had kwam ze niet tot een persoonlijk record. Voor Anne is er morgen nog een kans, dus ze kan haar Brabantse nog helemaal goed maken.

De estafette ploeg kon niet onder de inschrijftijd blijven. De persoonlijke starts hadden te veel gevergd waardoor dit te veel gevraagd was.

Morgen zijn er nog 12 persoonlijke en een estafette start. Met 1 plaats bij de top drie zal het moeilijk worden om de medailleoogst van vandaag te evenaren.