Opgericht op 20 mei 1968
 

Thomas Zielhorst en Jade Groeneveld naar ‘Nederlandse’

Gorinchem, 27 november 2010 – Het duurt nog 2 maanden, maar de Nederlandse Junioren Kampioenschappen in Terneuzen gaan steeds meer leven bij de junioren groep van de Biesboschzwemmers. Jade Groeneveld en Thomas Zielhorst wisten vandaag respectievelijk hun aantal starts uit te breiden en de eerste starts te realiseren. Daarnaast werden er nog veertien tijden gezwommen voor de diverse Brabantse Kampioenschappen en zeventien persoonlijke records.

Thomas heeft de afgelopen weken regelmatig moeten slikken als hij weer eens net boven een richttijd voor de ‘Nederlandse’ zwom, maar vandaag was het twee keer raak. Eerst wist Thomas op de 100 vrije slag de limiet te halen. Hij verbeterde zich met ruim een seconde en dit was voldoende om naar Terneuzen te mogen. Aan het einde van de middag sprintte hij op de 50 vrije slag naar een tijd net boven de 30 seconden, maar dit is snel genoeg om ook op deze afstand te mogen starten.

Jade had al op diverse afstanden een limiet gezwommen en voegde vandaag daar de 200 rugslag aan toe. Ze zwom deze afstand voor de eerste keer en deed dit met verve. Door een goede techniek en race indeling bleef ze ruim binnen de richttijd van 2 minuten en 55 seconden en dit was voldoende om ook op deze afstand te mogen starten. En passent verbeterde ze tevens het clubrecord op deze afstand.

Van de junioren waren ook Lisanne van Dijk, Anne Ippel, Chantal Paans, Sanne van de Pol, Lukas Schmidt en Bart Wijnja goed op dreef. Ze wisten zich op een of meerdere afstanden zich te verbeteren en voor Anne (100 vrije slag), Chantal (50 schoolslag), Sanne (50, 100 en 200 schoolslag) en Lukas (100 rugslag) waren er tijden die onder de richttijden zijn voor Brabantse Kampioenschappen.

Bij de oudere zwemmers wisten Marjolein van den Berg en Tonny Methorst zich te verbeteren. Marjolein deed dit op de 100 vrije slag en rugslag. Voor Tonny waren er nieuwe toptijden op de 50 vrije slag en 100 vlinderslag. Het was niet voldoende voor een start op een Brabants Kampioenschap.

Ondertussen hebben 17 personen voldaan aan richttijden voor de winter editie van de Brabantse Kampioenschappen. Zij mogen op 33 afstanden aan de start verschijnen. Daarnaast zal er ook op diverse estafettes aan de start verschenen worden.