Opgericht op 20 mei 1968
 

Opnieuw tweede plaats voor Biesboschzwemmers

Giessen, 23 oktober 2010 – Een groep van 24 zwemmers en zwemsters heeft het afgelopen weekend opnieuw een tweede plaats weten te halen in de jeugdvierkamp met ZVDO ’74, Bijtelskil en Den Doorn. De oogst van 4 gouden, 5 zilveren en 2 bronzen was niet voldoende om de ploeg van ZVDO te verslaan. Was het verschil in de eerste wedstrijd nog 7 punten, nu was er een verschil van 4 punten. Van de 48 starts waren er 24 goed voor een tijdsverbetering en op 13 starts werd een tijd voor het eerst genoteerd.

Xander Korsman (1999), Simon Schmidt (2001) en Ilse van de Pol (2001) wisten een gouden medaille te winnen. Xander was de beste op de 50 schoolslag en Ilse deed dit op de halve afstand. Voor Simon waren er zelfs twee gouden medailles. Hij was de beste op de 50 vrije slag en 25 schoolslag.

De zilveren medailles gingen naar Anne Ippel (1998), Tom Kruis (2000) en Ivan Pruijsen (2003). Anne en Ivan haalden beide twee medailles. Anne deed dit op de 100 wisselslag en 50 vrije slag, terwijl Ivan ze haalde op de 25 rugslag en 25 schoolslag. Voor Tom was er een tweede plaats op de 50 schoolslag.

De laatste twee, bronzen, medailles waren een prooi voor Xander en Carmen Damen (2000) op de 50 vrije slag. De estafette ploeg haalde ook een derde plaats maar hiervoor zijn geen medailles.

De punten telling van de 16 programma’s leverden voor ZVDO 46 punten op en de Werkendammers kwamen daar achteraan met 42 punten. Op de derde plaats eindigde Den Doorn met 38 punten en weer 4 punten daar achter eindigde Bijtelskil. In de tussenstand staat ZVDO eerste met een voorsprong van 11 punten op de Biesboschzwemmers. Den Doorn staat een punt achter Bijtelskil dat 10 punten achter de Werkendammers staat.

Op zaterdag 29 januari 2011 zullen de Biesboschzwemmers de gastheer zijn in de derde wedstrijd van de jeugdvierkamp.

%d bloggers liken dit: