Speedo Top 25 2010-2011 deel 1

Van iedere speedowedstrijd wordt er een top 25 gemaakt. Met de veranderingen in de zwemcommissie van Kring Noord-Brabant is het een top heel veel geworden. Dit is normaal bij de junioren, maar niet bij de minioren. Het is nog onduidelijk of de zwemmers met een diskwalificatie wel in de top 25 thuis horen.

Meisjes minioren 2 en 3
De jongste telg bij de speedo is Michelle Paans. Helaas werd ze op haar beide afstanden gediskwalificeerd. Op de 100 school staat ze op een 8e plaats en op de 50 vlinder 9e van de resp. 12 en 11.

Jongens minioren 3 en 4
Simon Schmidt mocht uitkomen op de 100 vrij en rug. Op beide afstanden staat hij in de top 10. De vrije slag levert de hoogste klassering op, namelijk 5e en op de rugslag is Simon 7e.

Meisjes minioren 4
Bij deze categorie zijn er drie deelneemsters, namelijk Ilse v/d Pol, Julia Verhoeven en Femke Golverdingen. Zij zwommen 100 schoolslag en 50 vlinderslag. Op de schoolslag werd Ilse 8e, Julia 12e en Femke 22e. Op de vlinderslag was Julia de beste met een 6e plaats, Ilse is nummer 20 van Brabant en Femke 25e.

Jongens Minioren 5
In de op een na oudste categorie bij de jongens komt Tom Kruis aan de start. Op de 100 vrije slag werd Tom 12e van Brabant en op de 100 rugslag vinden we Tom terug op een 15e plaats.

Meisjes Minioren 5
(Met dank aan Sanne) Carmen Damen moest 100 vrij, school en rug zwemmen. Op de schoolslag hoort Carmen op de 11e plaats te staan, terwijl ze op de vrije slag op een 13e plaats uit komt. De laatste afstand, 100 rug, hoort Carmen op een 15e plaats te staan. Het is te hopen dat deze vergissing snel gecorrigeerd wordt.

Jongens Minioren 6
Xander Korsman is een ervaren Speedozwemmer. Dit is zijn laatste jaar dat hij de finales mag zwemmen. Op de 100 vrij werd Xander 27e en daar is dus werk om naar de finale te mogen. Op de rugslag was er een diskwalificatie en een 36e plaats terwijl op de schoolslag er een 14e plaats. In Oss kunnen de beste 18 aan de start komen, dus voor de schoolslag lijkt het erop dat Xander er bij zit, maar hij zal de volgende keer beter moeten presteren anders valt hij er buiten.

Meisjes Junioren 1 en 2
Sanne van de Pol, Anne Ippel, Jade Groeneveld en Chantal Paans proberen in deze categorie de concurrentie achter zich te houden. Op de 200 vrij wist Sanne naar een 4e plaats te zwemmen, Jade werd 7e, Anne 34e en Chantal twee plaatsen lager op nummer 36. Op de 200 schoolslag was Sanne de allerbeste deze ronde in Brabant, Chantal is 10e geworden met Jade op een 12e plaats. Anne wist de school als 38e af te sluiten.

Jongens Junioren 1 en 2
Bij de jongens kwam alleen Thomas Zielhorst aan de starts. Hij wist op de vrije slag een limiet voor de Brabantse te zwemmen en dit is goed voor een 4e plaats in Brabant. Op zijn niet zo favoriete schoolslag verbeterde Thomas zich sterk en dit is goed voor een 34e plaats.

Voor de laatste 2 categorieen is er geen mogelijkheid om zich te plaatsen voor de finale wedstrijden, maar de overige zwemmers hebben die mogelijkheid wel. Als er na alle ronden op een afstand een plaats bij de beste 18 is, dan mag er gestart worden in Oss.