Opgericht op 20 mei 1968
 

Tonny Methorst begint seizoen zeer sterk

Etten-Leur, 26 september 2010 – Een week na de eerste wedstrijd van de recreanten, gingen vier masters van de Biesboschzwemmers naar Etten-Leur om daar deel te nemen aan de vierde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel. Het kwartet bestaande uit Annette Wijnja (1967), Arjon de Bok (1969), Dennis Klop (1983) en Tonny Methorst (1988) haalde 8 eerste plaatsen, een tweede en een derde plaats.

De benjamin van het gezelschap, Tonny, was de meest succesvolle zwemmer. Zij stelde op de 100 wisselslag en 200 vrije slag haar persoonlijke records scherper. Op de wisselslag haalde ze ruim een seconde van haar toptijd af en op de vrije slag was dit bijna zeven tienden van een seconde. Op beide afstanden voldeed ze aan de gestelde limiettijden.

Dennis, Arjon en Annette konden zo vroeg in het seizoen nog geen besttijden verbeteren, maar wisten op sommige afstanden wel dicht in de buurt te komen van die besttijden.

Het komende weekend, 2 oktober, staat de eerste competitiewedstrijd op het programma. Vorig seizoen was er een verrassend sterk begin. Het wordt afwachten hoe sterk de groep uit de zomer komt en wat de tegenstand laat zien.