Opgericht op 20 mei 1968
 

Slopende Arena Jaargangfinale

Afgelopen zondag reisde Jade Groeneveld af naar Amsterdam om daar deel te nemen aan de Arena Jaargangfinales.
Hieraan mag je deelnemen als je bij de beste 24 zwemmers in Nederland hoort, uit je eigen leeftijdscategorie.
Dit was voor Jade dus 7 keer het geval. Van die 7 afstanden heeft ze er 4 uitgekozen en daarop is ze gestart.

Ondanks de grote hitte zijn we toch afgereisd naar het Sloterparkbad in Amsterdam. Daar eenmaal aangekomen mocht ze als eerste starten op de 200 meter vrije slag.
Dit deed Jade niet geheel onverdienstelijk! De eerste 100 meter opende ze mooi op schema. Helaas verzwakte ze de derde 50 meter, maar dit maakte ze in de laatste 50 meter weer helemaal goed! Haar eindtijd resulteerde dan ook in een mooi persoonlijk record van 4 seconden.

De tweede afstand was de 200 meter wisselslag. Helaas verliep deze niet zo heel erg lekker. Misschien kwam dat ook omdat het voor Jade de allereerste keer was dat zij dit in een 50 meter bad zwom.
Desondanks had ze toch nog een mooie eindtijd.

Op de derde afstand gooide ze de hoogste ogen. Op de 100 meter rugcrawl eindigde Jade op een mooie 9e plaats. Helaas was haar eindtijd niet zo goed als in Eindhoven afgelopen mei, maar dat mocht de pret niet drukken. Na een mooie eerste 50 meter waar ze als eerste keerde, verloor ze het meteen op haar onderwaterfase en de rest van de tweede 50. De vermoeidheid ging toch zijn parten spelen, maar dat is ook niet zo gek na zon lang seizoen.

Dit merkten we dus ook op haar laatste afstand, de 100 meter borstcrawl. Ook deze afstand legde ze af in een tijd die bijna 2 seconden boven haar beste tijd in een 50 meter bad zit.
Maar is dit nu meteen slecht te noemen? Nee, want ze zwom deze 100 meter heel beheerst en netjes op techniek.

Toch mag Jade na deze lange, warme en zware dag terug kijken op een geslaagde wedstrijd en op een geslaagd seizoen. Want door haar inzet afgelopen seizoen, is ze nu toch respectievelijk op de 19e, 17e 9e en 20e plaats van Nederland geëindigd.