Opgericht op 20 mei 1968
 

Drie zilveren en een bronzen medaille voor Jade Groeneveld

Roosendaal, 12 en 13 juni 2010 – Het seizoen voor de speedozwemmers tot 12 jaar wordt ieder jaar afgesloten met de finales op alle afstanden. Namens de Biesboschzwemmers mochten Jade Groeneveld (1999), Chantal Paans (1999), Xander Korsman (1999) en Carmen Damen (2000) deelnemen aan deze wedstrijden. Het leverde drie zilveren en een bronzen medaille op en daarnaast ook nog 17 persoonlijke records.

Volgens de inschrijflijsten zou Jade als enige medailles kunnen veroveren en dit bleek uiteindelijk ook zo. Op de 100 schoolslag, 100 vlinderslag en 200 wisselslag was er een mooie zilveren medaille. Op de 100 rugslag was er ook nog een bronzen medaille. Met ook nog vierde plaatsen op de 100 en 400 vrije slag en zeven persoonlijke records liet Jade zien bij de top van Brabant te horen bij de meisjes geboren in 1999. Chantal liet op de 100 schoolslag zien ook bij de top te horen. Ze werd op deze afstand zevende. Op de andere afstanden kon ze helaas niet in de top tien eindigen, maar uiteindelijk zwom Chantal wel vijf keer een nieuwe toptijd.

Voor de enige jongen in het gezelschap was er maar een enkele start. Xander mocht op zijn favoriete slag aan de start komen, namelijk de 100 schoolslag. Hij liet een goede indeling zien en zag dit beloond met een dertiende plaats.

De benjamin dit weekend was Carmen. Ze mocht op vier afstanden aan de start verschijnen al was de start op de 100 schoolslag verrassend want ze stond nog als eerste reserve na de eerste dag. Carmen zwom net als Chantal vijf nieuwe toptijden en haalde een keer een top tien notering. Op al haar afstanden liet Carmen kleine verbeteringen zien en kan dit weekend gezien worden als een goede leerschool voor volgend seizoen.

Deze vier zwemmers laten zien dat er ook dit seizoen weer veel progressie geboekt is. Op 19 juni zullen ze vanaf 17.30 uur samen met de andere leden van de Biesboschzwemmers strijden om de medailles tijdens de zomer clubkampioenschappen.