Opgericht op 20 mei 1968
 

Toch een medaille op de laatste dag

Volgens de inschrijflijsten zou er op de laatste dag van de Brabantse Kampioenschappen 2010 lange baan geen medailles gehaald worden. Sanne stond er het beste voor met een vierde inschrijftijd op de 100 vrije slag. Thomas stond een plaatsje lager op de 200 rugslag en dezelfde plaats had ook Jade op de 50 rugslag. Echter aan het einde van de dag was er toch een bronzen medaille en twee vierde plaatsen.

Thomas wist op de 200 rugslag, net als op de 100 meter, te verrassen met een podiumplaats. Met een goed ingedeelde race wist hij als derde aan te tikken op iets meer dan een halve seconde van het zilver en ook maar net voor de nummers 4 en 5.

Voor Jade en Sanne was er een zure vierde plaats. Jade tikte op de 50 rugslag als derde aan van de snelste leeftijdsserie, echter in het begin van het programma was er een meisje sneller dan Jade waardoor ze vierde werd. Voor Sanne was er een vierde plaats op de 100 vrije slag. Ze stond op deze afstand als vierde ingeschreven en kon helaas niet het podium halen. Tot 50 meter lag ze met nog drie meisjes vrijwel gelijk, maar na het keerpunt kon ze niet aanhaken en tikte als vierde aan, maar wel met een verbetering van haar snelste tijd. Dit gold ook voor Jade en Thomas.

Mark was de oudste BBZ-er die deelnam. Op de 50 schoolslag kwam hij niet in zijn ritme en werd 18e. Later op de 100 vlinderslag opende hij rustig en in zijn ogen kon het niet rustig. Gelukkig voor hem kon hij het tempo volhouden en tikte aan na 1.06.72 en werd daarmee 15e.

Jade, Sanne en Anne hadden alle drie hetzelfde programma deze dag. Ze begonnen met de 50 rugslag waarop Jade vierde werd. Voor Sanne was er een 17e plaats en Anne werd op deze afstand 30e. Anne verbeterde haar tijd uit Antwerpen en Sanne bleef net boven haar tijd uit het 25 meter bad. Op de 100 vrije slag wisten Jade en Anne hun 50 meter bad tijden aan te scherpen. Jade werd 14e met een tijd van 1.15.43. Anne bleef binnen de 1 minuut en 20 seconden en was daardoor ruim 1,5 seconde sneller dan in Antwerpen en was terug te vinden op de 32e plaats.

Thomas en Lukas zwommen allebei alleen maar 200 meters. Thomas hoefde alleen de rugslag en werd daarop dus derde. Voor Lukas was er een 12e plaats, dezelfde klassering als de inschrijving, met een tijd die maar net boven zijn 25 meter bad tijd bleef. Op de 200 vrije slag wist Lukas 2 plaatsen hoger te eindigen dan hij ingeschreven stond. Hij werd 15e. Zijn indeling was net als op de rugslag goed.

Met 3 zilveren en 4 bronzen medailles is er goed gepresteerd. Volgens de inschrijving zou er een zilveren en 4 bronzen medailles gewonnen worden. Uiteindelijk zijn dat dus 2 zilveren medailles meer geworden.