Opgericht op 20 mei 1968
 

Verrassingen op de eerste dag va BK 2010

De eerste dag van de Brabantse Kampioenschappen 2010 lange baan, zouden volgens de inschrijflijsten 2 medailles op moeten leveren. Het werden er drie, namelijk 2 zilveren en een bronzen. Volgens de inschrijflijsten hadden het 2 bronzen moeten zijn. Annette, Thomas en Sanne waren de gelukkigen

De dag begon moeizaam voor de organisatie met de 50 vrije slag heren. Lukas wist binnen de 30 seconden te blijven en tikte aan na 29.91. Met deze tijd werd hij 15e. Bart Schouten startte een serie later en verbeterde zijn beste tijd naar 27.36 en werd hiermee 8e. Beide heren wisten hun tijden uit het 25 meter bad ook aan te scherpen.

Op de 50 vlinderslag voor de dames wist dames bij de jongste categorie 7e te worden in 36.96. Dit is sneller dan in Antwerpen. Sanne werd in dezelfde categorie 19e met een eindtijd van 40.69. Bij Rebecca was het te merken dat ze 1,5 week niet getraind had. Door het kamp en een werkweek van school kon ze niet komen. Ze werd 36e in 36.51 en kon er hard om lachen. Kim wist bij de senioren 16e te worden. Haar eindtijd van 32.72 is langzamer dan in Antwerpen, maar voor haar zijn momenteel de examens veel belangrijker.

Op de 400 vrije slag kwam alleen Jade aan de start. Ze wist vrij lang op een 5e plaats te zwemmen, maar in het laatste gedeelte kwamen er toch nog 2 meisjes haar voorbij waardoor ze 7e werd. Haar eindtijd van 5.51.69 is maar 2 seconden langzamer dan haar tijd uit het 25 meter bad.

Op de 100 rugslag kwam als eerste Lukas aan de start. Hij verpulverde zijn tijd uit Antwerpen met bijna 3 seconden en zijn nieuwe toptijd is nu 1.16.03. Deze tijd was goed voor een 10e plaats. Vervolgens kwam Thomas aan de start. Hij tikte als 2e van zijn serie aan en dit was eveneens de laatste serie van zijn leeftijd. In de serie van Lukas hadden ook nog 2 leeftijdsgenoten van Thomas gezwommen, maar zij waren langzamer dan de 1.19. 26 van Thomas en hierdoor kon Thomas naar de 2e plaats van het podium.

De laatste slag voor de BBZ was de schoolslag voor meisjes en dames. Sanne kwam als eerste aan de start en vertrok voortvarend. Ze wist het goed vol te houden en tikte uiteindelijk als 2e aan. Haar eindtijd van 1.29.68 is een persoonlijk record en ongeveer een halve seconde boven de limiet voor de NJK.
Lisanne was de volgende die aan de start verscheen. Door een afmelding mocht ook zij in de laatste serie van haar leeftijd aan de start verschijnen. Ze tikte als vijfde aan, maar eerder waren al 2 meisjes sneller geweest. Haar tijd van 1.31.77 is een verbetering van haar snelste tijd ooit en dus goed voor een 7e plaats.
Annette wist bij voorbaat al dat ze in ieder geval een bronzen medaille zou hebben. In de laatste serie van de schoolslag vertrok ze snel, maar de andere dames gingen nog sneller van start. Uiteindelijk tikte Annette aan na 1.26.19 en dit is een verbetering van haar snelste tijd in een 50 meter bad en goed voor brons.

Morgen staan de 50 school- en rugslag op het programma. Daarnaast komen er ook Werkendammers aan de start op de 100 vlinder- en vrije slag en de 200 vrije slag. Volgens de inschrijflijsten staat Sanne op een medaille plaats, maar misschien zijn er opnieuw verrassingen zoals die van Thomas van vandaag.