Opgericht op 20 mei 1968
 

Voorbeschouwing Brabantse Kampioenschappen 2010 lange baan Dag 4

De laatste dag van de ‘Brabantse’ levert nog een paar mooie programma’s op. Er zijn 11 persoonlijke starts ingeschreven op 6 nummers. De nummers zijn 50 schoolslag heren, 50 rugslag dames, 200 rugslag heren, 100 vlinderslag heren, 100 vrije slag dames en 200 vrije slag heren. Mark Visser, Jade Groeneveld, Anne Ippel, Sanne van de Pol, Lukas Schmidt en Thomas Zielhorst mogen de Werkendamse eer proberen hoog te houden.

Het inzwemmen begint om 12:30 uur en drie kwartier later, om 13:15 uur, moet de wedstrijd beginnen. De pauze is na progr. 30 rond 14:35 uur. Het einde van de wedstrijd is na progr. 34 rond 17:00 uur. Daarna kan de balans opgemaakt gaan worden van vier dagen zwemmen.

Op de 50 schoolslag bij de heren is er één inschrijving, namelijk Mark bij de senioren. Hij staat op een 16e plaats, twee plaatsen hoger dan Giel van Dijk. Voor sprinten is een goede conditie niet noodzakelijk, maar zonder keerpunt is het wel zeer vermoeiend. Het wordt afwachten hoe het voor Mark uit gaat pakken.

Op de 50 rugslag staat Jade als 5e ingeschreven, Sanne is 12e en Anne 33e. Dit betekent dus dat Jade in de snelste serie van de junioren 1 en later zwemt en dat Sanne en Anne eerder in het programma starten. Verschillen zijn klein op de sprint, dus verrassingen behoren tot de mogelijkheden.

Op de 200 meter rugslag staan 2 jongens ingeschreven. Thomas is de jongste van de twee, maar staat als 5e ingeschreven. Lukas is de andere en staat als 13e ingeschreven. Dit houdt in dat Lukas eerder zwemt dan Thomas. Hoe de heren het gaat doen is afwachten. Belangrijk zal zijn dat ze hun techniek weten te handhaven en de race goed indelen.

Na de pauze mag Mark opnieuw aan de start verschijnen. Hij zal nu merken dat hij minder traint en dat wordt je dubbel gewaar op de 100 vlinderslag. Bij de senioren vinden we Mark terug op een 22e plaats, vijf plaatsen lager dan Giel van Dijk.

Op de 100 vrije slag staan drie meisjes ingeschreven bij de junioren 1 en later. Sanne staat het hoogst, namelijk vierde, Jade is 12e en Anne 36e. Anne zal als een van de eerste mogen zwemmen en niet veel later Jade. Sanne moet wachten tot de ‘finale’-serie. Haar tijd heeft ze in Antwerpen gezwommen en de drie zwemsters boven haar zijn waarschijnlijk ingeschreven met een tijd uit een 25 meter bad. Het zou mooi zijn als ze opnieuw binnen de 1 minuut en 10 seconden weet te blijven dan gaat ze met veel vertrouwen naar Amsterdam voor haar eerste deelname aan een Nederlands Kampioenschap. Jade heeft dit seizoen nog niet in een 50 meter bad een 100 meter vrije slag gezwommen en het is dus afwachten wat ze nu kan bereiken. Anne zal harder willen zwemmen dan in Antwerpen en dat kan ze zeker, als ze maar aan de techniek blijft denken.

De laatste Biesboschzwemmer die aan de start verschijnt, was ook de eerste van 4 dagen zwemmen, is Lukas. Hij verraste iedereen met zijn snelle start tijdens de laatste competitie wedstrijd, maar kon dit goed vol houden. Bij de junioren 2 staat hij als gedeeld 17e ingeschreven en na zijn snelle 100 meter in Antwerpen is te verwachten dat hij ook op de 200 meter zich kan overtreffen.

Als op basis van de inschrijvingen er medailles uitgereikt zouden worden dan weten de Werkendammers 4 bronzen en een zilveren medaille te winnen. Sanne staat op de 50 en 100 schoolslag en 50 vrije slag als derde ingeschreven. Annette staat 2e op de 200 en 3e op de 100 schoolslag ingeschreven. Op de 50 meter nummers zijn het 2 categorieen samen en dat valt in sommige gevallen nadelig uit. Voor de zwemmers geboren in 1999 is het een leer kampioenschap. Zij moeten het opnemen tegen zwemmers die een jaar ouder zijn, maar dat wil niet zeggen dat er geen kansen zijn.

De volledige inschrijflijsten kun je vinden op: http://www.knzbkringbrabant.nl/zwemmen/livetiming/BZK2010