Opgericht op 20 mei 1968
 

Jeugd wint 2e wedstrijd vierkamp

Giessen, 9 januari 2010 – Ondanks de slechte omstandigheden hebben de zwemmers tot 14 jaar gestreden in de vierkamp met ZVDO, Bijtelskil en Den Doorn. De eerste wedstrijd bleken de Werkendammers niet gewonnen te hebben, maar er was een tweede plaats. Dat werd nu recht gezet. Het verschil van de eerste wedstrijd tussen de Biesboschzwemmers en ZVDO was 1 punt in het voordeel van de Aalburgers. De tweede wedstrijd werd met 3 punten verschil gewonnen door de Werkendammers en dus staan zij aan de leiding na 2 wedstrijden.

Bij de jongste zwemsters wist Michelle Paans op de 25 rugslag een bronzen medaille te halen. Bij de jongens zwommen Daniel Muilwijk en Ivan Pruijsen voor het eerst mee in de vierkamp. Ivan wist, net als Michelle, op de rugslag naar het brons te zwemmen.

Bij de 8 en 9 jarigen wisten Carmen Damen en Tom Kruis hun beide afstanden te winnen. Ze waren de beste op de 50 vrije slag en 25 schoolslag. Op de vrije slag was er ook nog een bronzen plak voor Julia Verhoeven en Simon Schmidt haalde zilver op deze afstand achter Tom.

Daisy van den Berk en Xander Korsman waren op de 50 schoolslag de beste bij de 10 en 11 jarigen. Voor Daisy was er op de 50 vrije slag ook nog een zilveren medaille. Alleen op de schoolslag wist zij zich te verbeteren.

De oudste categorie zwom de 100 wisselslag en 50 vrije slag. Bij de meisjes was er brons voor Celine op de wisselslag en zilver op de vrije slag. Voor Bart was er op beide afstanden een gouden medaille.

Na de 16 programmanummers waren er door de Biesboschzwemmers 50 punten bij elkaar gezwommen. ZVDO kwam daarachter met 47 punten. Voor Bijtelskil en Den Doorn waren er respectievelijk 33 en 29 punten. Na twee wedstrijden is de stand als volgt:
1. De Biesboschzwemmers 97 punten
2. ZVDO ’74 95 punten
3. Bijteskil 63 punten
4. Den Doorn 62 punten