Opgericht op 20 mei 1968
 

Twee medailles tijdens dag 1 van de BWK 2010

Ondanks de winterse sferen gingen de Brabantse Kampioenschappen 2010 korte baan om 13.15 uur van start in Eindhoven. Voor de Biesboschzwemmers kwamen Jade Groeneveld, Sanne van de Pol, Lisanne van Dijk, Erik Drewes en Mark Visser aan de start.

Jade wist op de 100 rugslag haar persoonlijke records fors aan te scherpen. Zij tikte aan na 1. 24.19 en dit is 4,7 seconden sneller dan haar oude tijd. Met deze tijd wist ze tweede te worden.

In het tweede programmanummer kwamen de heren aan de start. Beide waren blij met hun tijden. Het waren geen verbeteringen, maar gezien hun trainingsarbeid stemde het hen tevreden. Erik werd 15e met 1.04.08 en Mark zwom naar een tijd van 1.04.92 en werd hiermee 17e.

Op de schoolslag was er prijs voor Sanne van de Pol. Ondanks haar trage reactie op het startsignaal, wist ze in de laatste meters beslag te leggen op een bronzen medaille. Haar eindtijd van 1.30.23 is een verbetering van ruim 2,1 seconden.
Lisanne had haar race ook al afgelegd in een persoonlijk record. Het verschil was niet zo groot, ze was 0,68 seconden sneller, maar haar 10e plaats en technische afwerking zijn goed.
Jade eindigde haar schoolslagrace als vierde, maar werd gediskwalificeerd. Ze zou een keerpunt met 1 (één) hand hebben aangetikt. Haar tijd van 1.39.83 was ook bijna een seconde boven haar beste tijd.

Morgen gaan, als de wedstrijden doorgaan, Jade, Sanne, Anouk Goes, Thomas Zielhorst en Daryl Polder hun best doen om tijden aan te scherpen en eventueel medailles te halen.