Opgericht op 20 mei 1968

Jaaroverzicht 2009 januari – maart

Het jaar 2009 zit er op, maar toch heb ik nog even teruggekeken. De belangrijkste gebeurtenissen per maand heb ik op een rijtje gezet. Het gaat hier om prestaties tijdens kampioenschappen, prijzen of andere bijzondere gebeurtenissen.

In dit eerste overzicht onder andere de NMK in Vlissingen, BWK in Roosendaal, BSK in Cuijk, BBT en BLAK.

Januari 2009

• Annette Wijnja, Francijna de Kooter en Dennis Klop zijn de eersten die deelnemen aan een wedstrijd in het nieuwe jaar. De dames werden beide in hun eigen categorie Open Brabants Masters Kampioen. Helaas kon Dennis zich niet in de prijzen zwemmen.
  • Een week later werden de Brabantse Winter Kampioenschappen gehouden in Roosendaal. Marcha Admiraal mocht 4 keer naar het hoogste podium komen. Jade wist op haar eerste ‘Brabantse’ brons te halen op de 100 rugslag. Het programma was voor het eerst met alleen de 100 meter nummers en de 200 wisselslag.
  • Bij de sportverkiezing van Jetty Duister wordt Marcha Admiraal uitgeroepen tot sportvrouw 2008 bij de junioren.
  • Tijdens de derde ronde van de competitie wordt er hard gezwommen en ondanks de afwezigheid van enkele zwemmers wordt er een achtste plaats behaald in district 5.
  • In Vlissingen worden door Annette Wijnja, Arjon de Bok, Francijna de Kooter en Dian van Pelt 8 gouden, 6 zilveren en 2 bronzen medailles gehaald. Zij deden dit tijdens de Nederlandse Masters Kampioenschappen. Annette haalde 4 goud en 2 zilveren, Arjon 3 goud en 3 zilver, Francijna 1 goud en 1 brons en Dian wist 1 zilveren en een bronzen medaille te veroveren. Behalve de medailles waren er ook nog 8 Brabantse Masters Records gezwommen.

Februari 2009

• Februari begon met een Brabants Kampioenschap. Deze keer ging het om de Sprint editie. Naast alle 50 meter nummers stond ook de 100 wisselslag op het programma. Locatie was het verre Cuijk. Marcha Admiraal en Sanne van de Pol mochten nu het eremetaal in ontvangst nemen. Marcha haalde 1 gouden, 2 zilveren en 1 bronzen medaille, voor Sanne was er een bronzen medaille.
  • Het tweede sportgala van de gemeente Werkendam leverde 2 winnaars op voor de Biesboschzwemmers. Annette werd uitgeroepen tot sportvrouw van 2008 en Giel van Dijk deed dit bij de jongens junioren. Andere genomineerden waren Marcha Admiraal, Stephan Admiraal en Arjon de Bok.

Maart 2009

• De zesde editie van de BiesBosch Trofee werd gewonnen door De Warande uit Oosterhout. Zij bleven de vorige winnaar, Zwemlust/Utrecht (SG) voor. De Biesboschzwemmers moesten genoegen nemen met een derde plaats. In totaal werden er 16 medailles gewonnen door de Werkendammers.
  • De vierde ronde van de competitie wordt in IJsselstein gezwommen. De ploeg doet het zo goed dat een top 10 klassering tot de mogelijkheden gaat behoren.
  • Tijdens de Brabantse Lange Afstand Kampioenschappen haalt Marcha Admiraal 2 gouden en een zilveren medaille. Sanne van de Pol en Anne Ippel kwamen op de 400 vrije slag aan de start. Zij wisten geen medaille te veroveren, maar zij lieten beide hele goede tijden noteren.