Speedo top 25 2009-2010 deel 2

Nog geen week na de wedstrijd in Cuijk, is de top 25 al bekend. In deze lijst staan voor de minioren nummers de zwemmers die mogelijk in juni mee mogen doen aan de Kring Speedo Finale. Voor de junioren worden ook lijsten bijgehouden, maar deze zijn niet van belang voor de speedo finales.

De eerste die we tegen komen is Carmen Damen. Op de 100 rugslag staat zij op een 16e plaats. Dit is genoeg voor de finale wedstrijd. Aan deze wedstrijd kunnen de beste 18 deelnemen. Later dit seizoen staat hetzelfde programma als het afgelopen weekend opnieuw op het programma en dan moet ze nog steeds bij de beste 18 staan.

Op de 200 vrije slag minioren 5 komen we drie zwemsters tegen. Jade Groeneveld staat op een 6e plaats, Daisy van den Berk 11e en Chantal Paans 13e. De laatste die in de top 25 staat is Annegida Koek. Zij staat op een 22e plaats.

Bij de meisjes junioren 1 en 2 staat Sanne van de Pol op een mooie 34e plaats, Anne Ippel vinden we terug op een 45e plaats. De jongens in deze categorie vinden we een stuk hoger terug. Lukas Schmidt is de beste met een 16e plaats. Bart Wijnja en Thomas Zielhorst staan net lager, Bart 18e en Thomas 19e.

Op 100 vrije slag staat Carmen op een 12e plaats, opnieuw dus hoog genoeg voor de finale. Het verschil met nummer 1 is best groot, namelijk 15 seconden.

Xander Korsman staat op de schoolslag op een 12e plaats, het is te hopen dat hij na de 4e ronde nog bij de beste 18 hoort.

Programma 13 van de 2e ronde was de 100 vlinderslag voor minioren 5. Jade staat op een 2e plaats, 7 seconden achter nummer 1. Ze was de enige BBZ-er die op deze afstand aan de start kwam.

Op de dubbele afstand, 200 vlinderslag junioren 1 en 2, kwam ook maar 1 zwemmer namens de Biesboschzwemmers aan de start. Lukas werd in staat geacht deze afstand aan te kunnen en werd in Brabant 14e.

De volgende speedo-wedstrijd is zondag 24 januari, de plaats is nog niet bekend het programma wel. Dit kun je vinden op: https://www.b-b-z.nl/algemeen/kalender.php?id=439