Opgericht op 20 mei 1968
 

Prijzen voor BBZ-masters

Vlijmen, 13 december 2009 – Een dag na de clubkampioenschappen gingen vier zwemmers van de Biesboschzwemmers naar Vlijmen om deel te nemen aan de laatste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel. Deze wedstrijd is alleen voor zwemmers van 20 jaar en ouder, de zogenaamde masters. In totaal worden 7 klassementsprijzen mee naar huis genomen.

Annette Wijnja (1967) wist twee klassementen te winnen, het grote vrije slag en wisselslag klassement. Dit houdt voor de vrije slag in 25, 50, 100 en 200 meter vrije slag. Voor de wisselslag is dit van alle slagen – vlinderslag, rugslag, schoolslag en vrije slag – 25 meter. De laatste wedstrijd wist Annette haar clubrecord op de vlinderslag aan te scherpen met 0,07 seconden. De overige afstanden gingen wel goed, maar de vermoeidheid van een dag eerder weerhield haar van verbeteringen.

Sabrina Amperse (1981) haalde in het wisselslag klassement en de kleine vrije slag prijzen. De kleine vrije slag is een klassement over 2 keer 25 meter en 2 keer 50 meter vrije slag. Voor de vrije slag was Sabrina bij de dames tussen 25 en 29 jaar de beste. De wisselslag moest ze genoegen nemen met een derde plaats.

Harry Cornet (1971) was de derde zwemmer die een klassement vol wist te zwemmen. Hij werd eerste in het wisselslag klassement bij de heren 35 tot 39 jaar. Hij had de vrije slag ook kunnen winnen, maar werd helaas gediskwalificeerd vanwege een te vroege start op de 50 vrije slag en had daardoor zijn klassement niet vol.

Dennis Klop (1983) was niet aanwezig maar hij wist tweede te worden in het grote vrije slag klassement. Tonny Methorst (1988) wist in Vlijmen, net als Dennis, het grote vrije slag klassement vol te zwemmen. Zij werd bij de dames tussen 20 en 24 jaar eerste, dus een plaats hoger dan Dennis, die bij de heren tussen 25 en 29 jaar uitkomt.

In het vierde weekend van januari 2010 staan de Nederlandse Masters Kampioenschappen op het programma. In Vlaardingen zullen Annette Wijnja, Arjon de Bok, Harry Cornet, Francijna de Kooter, Willjan van der Zouwen en Sabrina Amperse gaan proberen hun inschrijftijden te verbeteren en medailles te halen.