Opgericht op 20 mei 1968
 

Leerzaam toernooi voor Marcha Admiraal

Eindhoven, 27 – 29 november 2009 – In het Pieter van den Hoogenband Stadion in Eindhoven heeft Marcha Admiraal (1993) namens de Biesboschzwemmers deelgenomen aan de 6e editie van de Swim Cup. Marcha was ingeschreven op de 100, 200, 800 en 1500 meter vrije slag. Iedereen was benieuwd hoe het zou zijn nu de snelle zwemkleding niet meer toegestaan is. Daarnaast maakt Marcha sinds september van dit jaar deel uit van een trainingsgroep in Dordrecht.

Marcha beleeft het meeste plezier aan het zwemmen van de langere afstanden, zoals 800 en 1500 meter, maar dit weekend was zij volgens de tabellen beter op de kortere afstanden. Volgens de vergelijkingstabellen van de wereld zwembond, FINA, haalde zij op de 100 meter de beste score. Op de dubbele afstand bleef ze in de buurt van haar score op de 100 meter. De verschillen ten opzichte van haar beste tijden waren respectievelijk 2 en 5 seconden. Op de langere afstanden waren de verschillen groter.

Na drie dagen zwemmen kon geconcludeerd worden dat de invloed van de snelle zwemkleding, deze bevatten of bestaan volledig uit plastic, de afgelopen 2 jaren groot is geweest. Dit is niet alleen in het geval van Marcha maar van alle zwemmers. Over drie weken worden in Amsterdam de Open Nederlandse Kampioenschappen gehouden en geldt weer dat men alleen mag zwemmen in zwemkleding die bestaan uit textiel. Het is dan te verwachten dat de prestaties van de Werkendamse beter zullen zijn, omdat ze dan volledig uitgerust aan de start zal verschijnen