Opgericht op 20 mei 1968
 

Voorbeschouwing SwimCup Eindhoven 2009

Vanaf 27 november tot en met 29 november 2009 staat de SwimCup Eindhoven gepland. Aan deze wedstrijd doet de top van Nederland mee en daarnaast toppers uit het buitenland. Namens de Biesboschzwemmers zal Marcha Admiraal vier keer aan de start verschijnen.

Was vorig jaar de Swimcup nog een doel waar naartoe gewerkt is, dit jaar wordt de wedstrijd benadert als belangrijk, maar niet het hoofddoel van de eerste helft van het seizoen.

De eerste dag komt Marcha twee keer aan de start. s Morgens zal zij starten op de 100 vrije slag. Haar inschrijftijd heeft ze gerealiseerd tijdens de BZK in Eindhoven. Of er een persoonlijk record in zit wordt afwachten, maar de snelheid lijkt op dit moment goed aanwezig te zijn. Uren later, rond half 6, komt Marcha aan de start in de snelste serie van de 800 meter. Ze is als 7e geplaatst en hoopt in de buurt van haar beste tijd te finishen.

De tweede dag komt Marcha aan de start op de 200 vrije slag. Marcha is als 24e ingeschreven en zal opnieuw proberen onder haar inschrijftijd te duiken. Dit seizoen heeft ze al 2 keer een 200 meter vrij in het 25 meterbad gezwommen en tikte ze net boven haar beste tijd aan. Misschien lukt het nu wel om onder haar tijd te finishen. Een finale plaats zal er niet in zitten. De snelste 8 plaatsen zich voor de finale en de 8e inschrijftijd is ruim 5,5 seconden sneller dan Marcha

De laatste dag komt Marcha rond kwart voor 12 aan de start op de 1500 meter vrije slag. Ze staat als derde ingeschreven en hoopt ook nu in de buurt van haar beste tijd te finishen. Haar concurrente, Leonie van Noort, is als tweede ingeschreven en het is afwachten hoe haar vorm is. Leonie zal ook de 200 en 800 vrije slag zwemmen en daarnaast op vrijdag de 10.000 meter.

Als het goed is, zijn de tijden te volgen op: http://www.zwemkroniek.com/livetiming/SwimcupEindhoven09/index.html