Opgericht op 20 mei 1968
 

Zes medailles tijdens Sprintkampioenschappen

Breda, 7 en 8 november 2009 – De Brabantse Sprint Kampioenschappen werden deze keer gehouden in Breda. De vorige editie (februari van dit jaar ) was in Cuijk en toen werden er vijf medailles – 1 goud, 3 zilver en 1 brons – gehaald door twee zwemmers. Nu werden er zes medailles gehaald door drie zwemmers. De medailles waren qua kleur evenredig verdeeld.

Jade Groeneveld (1999) werd voor de Werkendammers de meest succesvolle zwemster. Zij haalde goud op de 50 vlinderslag en 100 wisselslag. De laatste was niet verwacht, want op deze afstand stond ze zevende. Op de 50 rugslag en vrije slag moest Jade genoegen nemen met zilver, maar waren er wel tijdsverbeteringen op deze afstanden. Op de 50 schoolslag haalde ze geen medaille maar verbeterde ze wel haar tijd. Alleen op de vlinderslag was er geen tijdsverbetering.

De laatste twee medailles werden gehaald op de schoolslag. Sanne van de Pol (1998) wist haar goede klassering van de inschrijving waar te maken en tikte als derde aan. Ook zij wist haar besttijd aan te scherpen. Op de vrije slag, rugslag en wisselslag verbeterde Sanne zich ook maar kwam ze tekort voor het podium. Op de vrije slag kwam ze met een vierde plaats net te kort. Annette Wijnja (1967) was op de 50 schoolslag niet sneller dan haar inschrijftijd, maar wel snel genoeg voor het podium. De eerste twee zwemsters gingen te snel voor Annette, maar ze wist wel het brons te veroveren.

Lisanne van Dijk, Anouk Goes, Anne Ippel, Rebecca Schmidt, Bart Schouten, Mark Visser en Kim Wijnja mochten ook één of meerdere keren aan de start verschijnen. Ze wisten niet het podium te halen, maar zwommen wel onder hun besttijden. Bart haalde op de vrije slag een vijfde plaats en Lisanne werd op de schoolslag zesde. Anouk en Kim haalde op de vlinderslag allebei ook nog een top tien klassering, ze werden achtste.

Met 17 persoonlijke records van de 23 starts kan de trainersstaf tevreden terugkijken op het kampioenschap en word de aandacht al weer verlegd naar de volgende wedstrijd. Dit betreft de competitiewedstrijd in het komende weekend. Op 9 en 10 januari 2010 zullen de Werkendammers in Eindhoven opnieuw de strijd aan gaan met zwemmend Brabant. Het wordt afwachten wie er dan aan de start verschijnen en wat het resultaat wordt.