Opgericht op 20 mei 1968
 

Records voor BBZ-masters

Eindhoven, 31 oktober 2009 – Het Pieter van den Hoogenband zwemstadion was de locatie voor de vijfde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2009. Deze wedstrijdcyclus is voor zwemmers van 20 jaar en ouder. Namens de Werkendammers waren zes zwemmers afgereisd voor een wedstrijd in het springbad van het moderne complex. Zij wisten 7 clubrecords en 2 Brabantse records bij de masters te realiseren.

Annette Wijnja (1967) was de meest succesvolle deelnemer. Zij wist op de 25 en 50 schoolslag het Brabants Masters Record, wat al in haar bezit was, te verbeteren. Daarnaast wist ze ook nog haar persoonlijke record op de 100 wisselslag te verbeteren. Haar tijden op deze drie afstanden waren ook nog goed voor clubrecords bij de masters van de Werkendamse zwemclub.

Francijna de Kooter (1980) en Tonny Methorst (1988) wisten ook nog clubrecords te verbeteren. Francijna deed dit op de 25 rugslag en 25 schoolslag. Tonny deed het op de 100 wisselslag. Beide wisten ook op deze afstanden hun beste tijden te verbeteren.

Annette, Tonny, Harry Cornet (1971) en Dennis Klop (1983) maakten deel uit van de schoolslag estafette ploeg die de een na beste was van alle deelnemende ploegen. De tijd was wel goed voor een clubrecord. De heren wisten geen besttijden te verbeteren, zoals dit ook geldt voor de laatste deelneemster Sabrina Amperse (1981). Sabrina was niet ontevreden over haar prestaties, zij weet steeds dichter bij haar tijden in de buurt te komen. Bij Dennis was vooral zijn vrije slag van een goed niveau. Hij bleef 0,01 seconde boven zijn beste tijd. Harry wist op de 25 rugslag, schoolslag en vrije slag ook heel dichtbij zijn snelste tijden te blijven.

Half december is de laatste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel in Vlijmen. Een hoge klassering als vereniging zit er niet in, omdat er aan de vierde wedstrijd niet is deelgenomen. Voor de zwemmers persoonlijk zijn er wel mogelijkheden.