Opgericht op 20 mei 1968
 

Zes prijzen voor Marcha Admiraal

Nieuwegein, 24 en 25 oktober 2009 – In Nieuwegein werd voor het eerst sinds jaren weer het Merwestein Zwemgala georganiseerd. Dit weekend werd het in het verleden druk bezocht en de resultaten waren meestal van een goed niveau. Dit jaar nam alleen Marcha Admiraal (1993) namens de Biesboschzwemmers deel, maar volgend jaar zal er een grotere groep naar Nieuwegein gaan als de wedstrijd opnieuw georganiseerd wordt.

Marcha stond ingeschreven op de 100, 200, 50 en 400 vrije slag. Op de 50 en 100 meter was er een mogelijkheid om een finale te halen. Op de twee korte afstanden liet Marcha in de finale zien dat zij momenteel een goede snelheid kan ontwikkelen. Werd op zaterdag de 100 meter ’s morgens nog in 59.98 gezwommen, ’s middags kwam Marcha tot een tijd van 58.73. Dit is 0,24 seconden boven haar snelste tijd ooit. Later die middag ging de 200 meter minder lekker. De eerste 100 meter was goed, maar daarna kon ze het tempo niet meer vasthouden en tikte ze net boven haar beste tijd aan.

De sprint heeft niet Marcha’s voorkeur, ze zwemt liever de langere afstanden zoals 800 en 1500 meter, maar toch ging het zondag weer rap. In de series op zondag ochtend kwam Marcha tot een tijd van 28.38 en was daar redelijk tevreden mee. Ze ging als tweede naar de finale. In de finale ging de race een stuk beter. Door een goede start wist ze met de snelste mee te gaan en keerde net iets sneller. De tweede baan wist Marcha haar voorsprong te houden en tikte ze aan in 27.62 en dit is een verbetering van 0,2 seconden. De langste afstand van dit weekend, 400 meter, ging aan het einde van de ochtend moeizaam. De opening was volgens afspraak, maar daarna kon Marcha het tempo niet volhouden en tikte boven haar tijd aan.

Alle starts in haar eigen categorie, meisjes geboren in 1992 en 1993, werden door Marcha met overmacht gewonnen en ook de finales waren voor Marcha. Misschien volgend jaar wel op herhaling en dat met ploeggenoten.

Over 2 weken gaat een groep van bijna 20 zwemmers naar Breda om daar deel te nemen aan de Sprint kampioenschappen van Brabant. Beide dagen zullen ’s middags vanaf 14.15 uur de zwemmers proberen hun tijden te verbeteren en misschien wel medailles te veroveren. Een week daarna staat al weer de tweede competitiewedstrijd op het programma waar geprobeerd zal worden de eerste plaats in Zuid-Nederland vast te houden.