Opgericht op 20 mei 1968
 

Biesboschzwemmers ontketenen storm in zwembad

Utrecht, 3 oktober 2009 – Terwijl buiten de eerste herfststorm tekeer ging, hielden de zwemmers van de Biesboschzwemmers in zwembad Den Hommel te Utrecht huis. Al waren de Werkendammers een half uur van huis, ze waren wel de gastheer en lieten aan de andere twee verenigingen, IJZPC uit IJsselstein en ZV Kerkdriel uit Kerkdriel, merken dat men dit seizoen hoger wil eindigen als het laatste seizoen.
Na het tellen van de punten bleek dat de Werkendammers 230 seconden sneller waren dan vorig jaar.

Het opvallende aan de eerste wedstrijd van het seizoen was dat zowel jong als oud lieten zien voor een goede prestatie te gaan. De eerste twee estafettes leverden direct tijden op die sneller waren dan de inschrijftijd. Daarna was het ieder programma wel prijs met een of meerdere persoonlijke records.

Bij de jongste deelnemers vielen Jade Groeneveld (1999), Daisy van den Berk (1999), Chantal Paans (1999), Anne Ippel (1998) en Sanne van de Pol (1998) op. Zij wisten allemaal minimaal een persoonlijk record met een goede techniek te zwemmen. Jade zwom op de 50 rugslag en 100 schoolslag naar een limiet, terwijl Anne dit op de rugslag deed. Sanne wist dit te realiseren op de 100 vrije slag en wisselslag. Voor Xander Korsman (1999) was er geen persoonlijk record te noteren, maar zijn techniek op de schoolslag was heel goed.

Bart Wijnja (1996), Celine van Tintelen (1996), Elise voor den Dag (1996), Lukas Schmidt (1996), Thomas Zielhorst (1997), Lisanne van Dijk (1997) en Isabel van der Meij (1997) wisten geen limieten te zwemmen, maar ook zij wisten één of meerdere persoonlijke records te zwemmen en soms met meerdere seconden. Allen, behalve Lisanne, moesten 100 vrije slag en wisselslag zwemmen. Lisanne startte op de 50 vrije slag en 200 schoolslag en wist drie persoonlijke records te zwemmen. Lisanne wist namelijk ook halverwege haar 200 schoolslag een persoonlijk record te zwemmen.

Bij de senioren vielen Mark Visser (1988), Martyn Paaans (1987), Dennis Klop, Annette Wijnja (1967), Tonny Methorst (1988) op. Mark zwom ruim 1,5 seconde van zijn tijd op de 100 wisselslag. Martyn heeft in het verleden al voor de Werkendammers gezwommen en is sinds een jaar weer in training. Zijn tijden van deze middag zijn veelbelovend. Dennis wist zijn goede vorm van het EMK in Cadiz (Spanje) opnieuw te etaleren en zwom op zowel schoolslag en wisselslag een persoonlijk record.
Annette en Tonny maakten een spannende race van de 100 schoolslag die Annette in haar voordeel besliste. Op de wisselslag wist Tonny iedereen te verrassen door de overwinning in baan 1 voor haar op te eisen.

Behalve al deze zwemmers wisten ook Daryl Polder, Ebe Gremmer, Bart Schouten, Vincent van Dijk, Maarten van der Meijden, Stefan van der Nat, Marjolein van den Berg, Rebecca Schmidt en Kim Wijnja één of meerdere persoonlijke records te zwemmen. Bart en Daryl voldeden aan limiettijden op de 50 vrije slag en Daryl ook op de 50 rugslag.

Over enkele dagen is de officieuze stand na de eerste ronde bekend en wordt bekend of de goede resultaten ook landelijk goed genoeg zijn. Op 14 november wordt in IJsselstein de tweede ronde gezwommen.