Opgericht op 20 mei 1968
 

RTC Dordrecht ook in het water van start

In januari werd bestuurlijk bevestigd dat ook Dordrecht een Regionaal Trainings Centrum zou gaan huisvesten. Deze week was het zover dat de eerste leden van de trainingsgroep werden voorgesteld tijdens een bijeenkomst van zwemmers, hun ouders, het bestuur van het RTC en andere belangstellenden onder wie jeugdbondscoach Titus Mennen en de voor zitter van de KNZB Erik van Heijningen.

Nadat RTC-voorzitter Jurgen Steeman de zwemmers Marcha Admiraal (Biesboschzwemmers), Bob Dalmeijer (Luctor et Emergo), Mark Costeris (de Schotejil), Sebastiaan Rosendaal (MNC Dordrecht, ex-de Schotejil) en Arjan van der Plaat (MNC Dordrecht) en RTC-trainer Martijn van de Maagdenberg had geïntroduceerd, onderstreepte Erik van Heijningen nog eens het belang van het RTC. De KNZB-voorzitter zei: “Clubtrainers moeten er trots op zijn dat zwemmers een volgende stap kan nemen op weg naar de top. Een RTC is een volgende fase in hun training. Amsterdam en Eindhoven hebben hun NTC en RTC en wij in Dordrecht zijn er trots op dat er nu in ieder geval een RTC is gevestigd.”
Van Heijningen benadrukte nogmaals hoe belangrijk het blijven communiceren tussen verschillende instanties is. “Niet alleen met clubs, maar ook met gemeente en zwembad. En niet te vergeten met andere disciplines in de zwemsport.”

De presentatie van de RTC-zwemgroep was een mooie aanleiding om ook een kijkje te nemen op de bouwplaats van de Sportboulevard. De bouw van het complex met zwembaden, schaatsbanen en een fitnesscentrum vordert en in de tweede helft van 2010 moet alles zijn beslag krijgen. Een rondleiding onder de bezielende leiding van zwembadmanager Eduard Leurs vormde een prachtig slot van dit namiddagje Dordrecht.