Opgericht op 20 mei 1968
 

Voorbeschouwing EMK 2009

Vanaf 15 september doen Annette Wijnja, Arjon de Bok, Francijna de Kooter en Dennis Klop mee aan de Europese Masters Kampioenschappen 2009. In het 50 meter, 10 banen, binnenbad zullen zij samen met nog ruim 3500 deelnemers strijden om de medailles en persoonlijke records. De kampioenschappen worden gehouden in het Westspaanse Cadiz. De wedstrijden beginnen iedere dag om 8 uur, het inzwemmen kunnen ze doen in het 25 meterbad dat achter het 50 meter bad ligt.

Dag 1
De eerste dag komt alleen Francijna aan de start. Na lang wikken en wegen heeft ze besloten te starten op de 200 wisselslag. Door onbegrijpelijke redenen staat zij sneller op de inschrijflijst dan dat er doorgegeven is. In de inschrijflijst staat Francijna met een tijd van 2.49 en een beetje op een 23e plaats, terwijl de inschrijftijd 3.05.16 was.

Dag 2
De tweede dag levert een dubbel aantal starts op. Annette en Dennis komen dan aan de start van de 50 schoolslag. Dennis staat bij de heren 25+ op een 43e plaats, terwijl Annette 9e staat met haar tijd van 38.56. Misschien dat er een oorkonde voor Annette in zit. In 2007 lukte dat niet omdat vlak voor haar start het weer slecht werd, nu zal ze daar geen last van hebben. Voor Dennis wordt het hopen dat zijn tijd sneller is dan de richttijd anders komt hij zonder tijd in de uitslag te staan.

Dag 3
Op de derde dag komen alle zwemmers een keer aan de start. Francijna bijt de spits af op de 50 rugslag. Haar tijd van 37.61 is goed voor een 26e inschrijftijd. Arjon doet het iets minder bij de heren. Hij staat op een 33e plaats met 33.23. Het zal afwachten worden hoe het voor hem gaat. Er is zeker vooruitgang te merken, maar de kracht in de schouder en arm van Arjon is nog steeds niet terug op het oude niveau. Annette en Dennis komen op de 100 schoolslag aan de start. Annette staat 11e en werd 2 jaar terug 8e van Europa. Voor Dennis is er opnieuw een 43e inschrijftijd en de verwachting is dat hij binnen de richttijd weet te blijven.

Dag 4
Arjon komt 2 keer persoonlijk aan de start en daarnaast starten de anderen ook allemaal 1 keer persoonlijk aan de start. Daarnaast zullen ze ook nog op de 4 x 50 vrije slag estafette aan de start komen. Arjon staat op de 200 rugslag op een 25e plaats, terwijl Francijna op dezelfde afstand op een achtste plaats staat. Kanttekening is wel dat zij ingeschreven is met een tijd uit een 25 meterbad. Op de 100 vrije slag komt Arjon opnieuw aan de start. Zijn tijd uit een 25 meterbad is goed voor een 26e plaats, terwijl Dennis 17e staat. Dennis zijn tijd is wel uit een 50 meterbad. Annette komt ook uit op de 100 vrije slag en staat 21e. De estafette ploeg is ingeschreven met een tijd die goed is voor een 23e plaats.

Dag 5
De laatste dag van de kampioenschappen levert 5 persoonlijke starts op. Annette en Dennis komen op de langste schoolslag afstand aan de start. Annette staat op een 10e plaats op de 200 meter en Dennis is 19e en zal hopen dat hij binnen de richttijd blijft. Op de 50 vrije slag staat Annette op een 19e plaats en zal zeker proberen dit te verbeteren. Francijna en Arjon eindigen hun kampioenschap met deelname op de 100 rugslag. Francijna staat 18e en Arjon 23e. Beide ingeschreven met een tijd uit een 50 meterbad.

We wensen de vier zwemmers en de begeleiders, Paul Wijnja en Annemiek Vos, veel succes in Spanje en hopen dat ze terug komen met veel persoonlijke records en misschien moet een oorkonde ook in een koffer meegenomen kunnen worden.