Opgericht op 20 mei 1968
 

Speedo Top 25 na Finale

Na iedere speedo wedstrijd wordt er een top 25 samengesteld. De eerste vier wedstrijden is dit nodig om de finalisten te kunnen bepalen. Na de finale wordt het gedaan om de zwemmers vast te stellen die mee mogen doen aan de Nationale Speedo Dag. Alle deelnemers in Nederland worden dan onder elkaar gezet en de beste krijgen een uitnodiging voor deze dag.

Namens de BBZ komt er 23 keer een naam voor in de top 25 voor Noord-Brabant.
Op de 100 rugslag staat Jade 3e bij de meisjes minioren 4. Carmen weet bij de meisjes minioren 2 en 3 een 18e plaats te bezetten. Op de 100 schoolslag staat Carmen op een 16e plaats, Jade 3e, Chantal 6e en Daisy 7e bij de minioren 4. Sanne heeft bij de minioren 5 een 4e plaats. Op de vlinderslag haalt zij een 15e plaats.
De 100 vrij levert 7e klasseringen op. Bij de jongste categorie staat Carmen 17e, Xander heeft bij de jongens een 24e plaats gehaald. Jade, Daisy en Chantal staan resp. 5e, 14e en 15e. Sanne en Anne vinden we op de 5e en 12e plaats.
Op de 200 wisselslag komen we 4 keer een BBZ-zwemster tegen. Jade staat het hoogste, namelijk 2e bij de minioren 4. Chantal en Daisy komen we in dezelfde categorie tegen op de plaasten 10 en 15. De laatste die op de wisselslag staat is Sanne op een mooie 9e plaats.
De langste afstand die de Speedo-ers zwemmen is de 400 vrije slag. Sanne en Anne hebben deze afstand ook al op een Brabantse gezwommen. In de top 25 vinden we ze terug op de 11e en 18e plaats.
De beste klassering van alles is voor Jade. Zij staat op de 50 vlinderslag op een eerste plaats in Brabant.

Het is nu afwachten hoe dit allemaal landelijk scoort en of er uitnodigingen voor de speedo dag voor een of meerdere zwemsters komen.

De volledige lijst is te vinden op: http://www.knzbkringbrabant.nl/download/top%2025%20na%20finale.xls

%d bloggers liken dit: