Opgericht op 20 mei 1968
 

Voorbeschouwing Speedofinales 2009

In hetzelfde weekend als de ONK worden in Sint Oedenrode de Speedo finales van Kring Noord-Brabant gehouden. Deze wedstrijden zijn te vergelijken met de Brabantse Kampioenschappen. Plaatsing gebeurt op basis van prestaties tijdens de voorronde wedstrijden die in het seizoen 2008-2009 gehouden zijn. Jade Groeneveld, Daisy van den Berk, Chantal Paans, Sanne van de Pol, Carmen Damen en Anne Ippel zullen hun best doen om hun tijden te verbeteren en eventueel eremetaal te veroveren.

De eerste dag begint voor de BBZ met 100 vrije slag minioren 4. Jade staat 4e, Daisy 10e en Chantal staat op een 11e plaats. De inschrijftijden zijn de snelste tijden uit de voorronde wedstrijden. Meestal zijn er al snellere tijden genoteerd tijdens andere wedstrijden.
In programma 3, 200 wisselslag minioren 5, komt Sanne aan de start. Zij staat op een 13e plaats. Een plaatsje lager staat Carmen op de 100 vrij minioren 3.
Op de 50 vlinderslag staat Jade als snelste ingeschreven. Bij de minioren 4 is zij de enige BBZ-zwemster.
Anne en Sanne staan op de 100 vrij minioren 5 resp. op de 15e en 7e plaats. Beide hebben al een snellere tijden laten zien.
De tweede afstand van Carmen is de 100 schoolslag. Zij staat op deze afstand op een 10e plaats.
De laatste geplaatste zwemster is Jade. Zij staat op de 100 rugslag op de 1e plaats. Die zelfde plaats heeft ook Sanne op de 100 vlinderslag, maar dan als reserve.

De tweede dag beginnen de minioren 4 opnieuw. Jade, Chantal en Daisy mogen de BBZ-eer verdedigen. Jade staat 2e, Chantal 8e en Daisy 11e.
Carmen heeft het geluk dat zij op de 100 rugslag mag starten. Ze stond reserve, maar door afzeggingen vinden we haar terug op de 15e plaats.
Tien plaatsen hoger staat Sanne op de 100 schoolslag bij de minioren 5, Rond deze plaats vinden we ook Daisy en Chantal terug op de 100 schoolslag minioren 4. Daisy staat 4e en Chantal 6e. Hun leeftijdsgenoot Jade staat als snelste ingeschreven.
De laatste start van Chantal is de 100 wisselslag bij de meisjes minioren 3. Ze staat op deze afstand 12e.
De laatste start is voor Sanne. Als oudste deelneemster namens de Werkendammers, mag ze ook de langste afstand zwemmen, namelijk 400 vrije slag. Ze staat 8e en de verwachting is dat ze haar inschrijftijd zal verbeteren.

Het is afwachten wat de klasseringen waard zijn, want alle deelnemers zullen onder tussen al sneller gezwommen hebben. Bij de minioren kun je altijd verrassingen krijgen in de eerste serie. Zondag de 14e juni weten wat de score is van de meisjes.