Opgericht op 20 mei 1968
 

Deelnemerslijst BLAK 2009

Op de laatste zondag van maart staat de Brabantse Lange Afstand Kampioenschappen geprogrammeerd. Aanvankelijk zou alleen Marcha Admiraal deelnemen, maar Sanne van de Pol en Anne Ippel hebben het afgelopen weekend de limiet weten te zwemmen op de 400 vrije slag en de kring heeft besloten hen daarom toe te laten. Marcha komt drie keer aan de start, namelijk op de 400 wisselslag en de 800 en 1500 meter vrije slag.

Op de laatst genoemde afstand is Marcha in haar categorie de enige deelneemster. Ze hoeft zich dan dus niet overmatig in te spannen om de medaille te winnen. Op deze afstand komen slechts vier dames aan de start.

Op haar tweede afstand, de 400 wisselslag, is de concurrentie aanmerkelijk groter. In de categorie meisjes jeugd 2 staan 5 meisjes ingeschreven. Marcha staat als derde op de inschrijflijst. Het heeft nu weinig zin om te kijken naar de tijdsverschillen aangezien de wedstrijd plaats vindt in een 50 meter bad.

De laatste afstand voor Marcha is opnieuw vrije slag, maar dan 800 meter. Op deze afstand staat ze opnieuw als snelste ingeschreven. Niet alleen in haar eigen categorie, maar ook all-in.

Sanne en Anne zullen voor de eerste keer een wedstrijd zwemmen in een 50 meterbad. Het afgelopen weekend zwommen ze voor het eerst de 400 meter en een week later mogen ze voor het eerst deze afstand in een 50 meter bad zwemmen. Sanne staat als 10e en Anne als 20e ingeschreven. Er doen bij de meisjes minioren 5 en jonger 25 meisjes mee.

De volledige deelnemerslijsten zijn te vinden op: http://www.knzbkringbrabant.nl/download/2009-03-29=deelnemerslijst.htm