Opgericht op 20 mei 1968
 

Sterke voortzetting in competitie

IJsselstein, 14 maart 2009 – De vierde ronde van de competitie voerde de zwemmers uit Werkendam voor de laatste keer dit seizoen naar IJsstelstein. De vorige competitieronde werd er sterk gezwommen en dat kreeg deze keer opnieuw een vervolg. In vergelijking met vorig jaar was de prestatie iets minder, maar de oorzaak hiervan ligt in de jonge leeftijd van de ploeg. Marcha Admiraal, Anouk Goes, Daryl Polder, Bart Schouten, Mark Visser en Erik Drewes wisten 1 of meerder limieten voor de Brabantse Kampioenschappen te zwemmen.

Sinds dit seizoen laten de jongens tussen 12 en 17 jaar veel vooruitgang zien. Bart Wijnja en Lukas Schmidt, beiden geboren in 1996, laten een goede inzit zien. Hetgeen al geresulteerd heeft in deelnames aan Brabantse Kampioenschappen. Bart bleef deze keer een kwart tel boven de limiet op de 200 wisselslag. Samen met de jongens daarboven, Daryl Polder (1995), Bart Schouten (1994), Maarten van der Meijden (1994), Ebe Gremmer (1993) en Vincent van Dijk (1992), moeten zij de punten bij elkaar zwemmen bij de jongens. Daardoor gebeurt het wel eens dat ze nummers moeten zwemmen die ze nog nooit gezwommen hebben, of is er een deelname op een afstand die ze niet graag zwemmen.
Daryl liet een mooie 200 wisselslag zien. Zijn eindtijd was goed voor een limiet en een halve seconde boven het clubrecord. Op de 50 rugslag had Daryl al eerder die middag de limiettijd bedwongen. Bart Schouten haalde zijn limiet op de 100 schoolslag in een persoonlijk record. Op de dubbele afstand lukte het niet om een record te zwemmen, maar eerder had hij samen met Ebe, Daryl en Maarten al een goede estafette gezwommen. Ze bleven bijna een seconde onder de inschrijftijd. Ebe wist als startzwemmer zijn persoonlijke record op de 50 vrije slag aan te scherpen. Het is te hopen dat komende zomer er meer jongens lid worden, want na deze jongens zijn er momenteel weinig leden.
Bij de heren wist Erik twee keer zijn beste tijd aan te scherpen. Hij traint niet zoveel als hij zelf zou willen, maar zijn tijden op de 100 rugslag en vlinderslag waren heel verrassend. Op de laatste afstand zelfs goed voor een start op de ‘Brabantse’.

Bij de meisjes waren het Anouk en Marcha die de limieten haalden. Anouk deed dit op de 100 schoolslag. De dubbele afstand zwom zij voor de eerste keer en dit deed zij goed. In een mooi verdeelde race zwom zij naar een tijd die veelbelovend is. Marcha haalde op haar drie starts, 100 vlinder- en rugslag en 200 vrije slag, limieten voor de Brabantse en Nederlandse Kampioenschappen. Op de 100 rugslag en 200 vrije slag zelfs in persoonlijke en clubrecords. Behalve deze meiden zijn er jongere meiden die het ook niet onverdienstelijk deden. Celine van Tintelen (1996), Isabel van der Meij (1997) en Elise voor den Dag (1996) zwommen voor het eerst 200 wisselslag. Dit is een moeilijke afstand want er kan door de vermoeidheid veel verkeerd gaan. Alle drie de meiden deden het zonder fouten en dit stemde de trainers tot tevredenheid.
Tonny Methorst en Kim Wijnja waren bij de oudere zwemmers zeer sterk bezig. Tonny zwom haar persoonlijke record op de 100 vlinderslag aan flarden. Ze haalde 4,3 seconden van haar beste tijd af. Kim maakte op de 100 wissel- en rugslag heel veel indruk. Op beide afstanden zwom ze persoonlijke records. De wisselslag ging bijna 2 seconden sneller en op de rugslag bleef ze 0,3 seconden onder haar tijd van vorige week. Deze keer waren de keerpunten ook goed gegaan, want hier ging het vorige week de mist mee in.
Bijna alle deelnemers wisten persoonlijke records te zwemmen. Hierdoor kan het gebeuren dat de top tien over drie weken, na de laatste ronde, bereikt wordt. Als inzet van een wedenschap zal de trainer zich kaal laten scheren. Vandaag wisten, behalve de al eerder genoemde zwemmers, Carin van Berchum, Marjolein van den Berg, Daisy van den Berk, Carola voor den Dag, Lisanne van Dijk, Vincent van Dijk, Jade Groeneveld, Dennis Klop, Xander Korsman, Sanne van de Pol, Rebecca Schmidt, Annette Wijnja en Thomas Zielhorst een of meerdere persoonlijke records aan te scherpen.