Opgericht op 20 mei 1968
 

Secondesnoepers op Speedo wedstrijd

De derde ronde van de Speedo wedstrijden is voor de Biesboschzwemmers wederom erg goed verlopen. De grootste uitblinker was Jade Groeneveld met haar 2 gouden medailles. Naast Jade hebben Daisy v/d Berk, Chantal Paans en Sanne v/d Pol allemaal nog voor een medaille gezorgd. Dit bracht de Biesboschzwemmers dus op een totaal van 5 medailles. Naast de medailles werd het succes nog uitgebreid met 19 persoonlijke records.

Zoals vermeld, kwam het grootste succes op naam van Jade. Zij werd eerste op de 100 meter schoolslag, en later op de 100 meter rugcrawl bij de meisjes minioren 4.
Daisy werd tweede op de 100 meter schoolslag, en Chantal werd derde. Alle 3 de dames zwommen op de schoolslag 4 seconden van hun beste tijd ooit af. Daisy herhaalde dit kunstje ook op de 100 meter rugcrawl, hier stelde zij haar beste tijd zelfs met 5 seconden aan!

Naast deze dames was er dus ook nog succes voor Sanne. Zij werd tweede op de 100 meter schoolslag bij de meisjes minioren 5. Ook Sanne verbeterde haar tijd aanzienlijk, en zwom een hele goede en technische race. Haar tijd bleef dan ook stil staan binnen de 1.40 grens. Haar eindtijd van 1.39.74 betekende al bijna een Brabants Limiet voor volgend jaar.
Ook zwom Sanne voor het eerst een 100 meter vlinderslag, evenals Anne Ippel. Beide dames deden dit erg goed. Van te voren was met de trainer afgesproken dat ze een mooie race zouden zwemmen, zonder benen schoolslag, en zonder dat de armen door het water zouden gaan. Dus zonder gediskwalificeerd te worden. Ook was er een kleine tijdslimiet vastgesteld, namelijk binnen de 2 minuten. Beide dames hebben zich aan deze ‘eisen’ gehouden, en zwommen een erg mooie race. Zelf waren ze niet tevreden, maar na de positieve reacties van hun trainer, draaiden de dames al snel bij.

Helaas waren er deze wedstrijd ook weer een aantal diskwalificaties. En dan wel met de schoolslag. Xander Korsman en Annegida Koek zijn beide gediskwalificeerd. Jammer maar helaas. Beide zwemmers zwommen een mooie race, maar dat mocht niet baten, nadat ze bij een keerpunt maar met één hand hadden aangetikt. Daar ging Xander zijn eerste plaats… Het positieve aan het verhaal is dat Xander zich verbeterde met 5 seconden. Dus hij heeft wel een mooie eindtijd, evenals Annegida.

Ook waren de ‘oudjes’ weer van de partij. Bart Wijnja, Celine van Tintelen en Isabel v/d Meij, moesten alledrie weer aantreden, net als bij de eerste Speedo wedstrijd, voor de 200 meter borstcrawl en de 200 meter schoolslag.
Ook deze oudjes hebben alledrie boven verwachting gepresteerd. De technisch goede races maakten het leuk om ernaar te kijken.
Bart moest als eerste aantreden, en verbeterde zich met 2 seconden op de borstcrawl, en met 5 seconden op de schoolslag.
Isabel herhaalde dit kunstje ook, en verbeterde zich met 9 seconden op de borstcrawl, en met 8 seconden op de schoolslag.
Als laatste, Celine, ook zij herhaalde dit kunstje, maar was nog net iets beter dan de andere twee. Want naast haar PR van 5 seconden op de borstcrawl, en 11 seconden op de schoolslag, zwom zij ook nog een PR op haar 100 meter borstcrawl tussentijd. Zij verbeterde zich daar ook met ruim een seconde.

Al met al is er dus weer erg goed gepresteerd! De kinderen hebben er nog steeds plezier in, en de trainers krijgen er steeds meer plezier in. Het gaat zelfs zover, dat er wordt toegezegd om de laatste keer te trakteren op McDonalds…

Biesboschzwemmers, op naar de laatste wedstrijd!