Opgericht op 20 mei 1968
 

Grote teleurstelling tijdens Speedo wedstrijd

Een teleurstelling was er vandaag voor coach Mark Visser en zijn zwemmers. Vandaag werd er door de Speedo zwemmers deelgenomen aan een Speedo Clubmeet. Dit houdt in dat er niet voor persoonlijke medailles wordt gezwommen, maar voor een puntenklassement.

Aangezien de zwemmers vandaag erg goed hebben gepresteerd, was de wedstrijd eigenlijk niet echt een teleurstelling te noemen. De uitslag echter wel.
Er werd aan deze wedstrijd deelgenomen door 13 verenigingen, en wij met maar 8 zwemmers waren er één van. Wij hadden dus ook nooit verwacht bij de top 3 te eindigen, maar deden dat uiteindelijk toch wel! De vreugde om de 3e prijs was echter maar van korte duur, omdat we onze beker weer mochten inleveren. De organisatie was 2 programma’s vergeten op te tellen bij de totaalscore. Uiteindelijke uitslag: een vierde plaats. Wat nog steeds erg goed is, maar dus wel een teleurstelling opleverde.

Gelukkig is er aan deze teleurstelling nog heel veel vreugde vooraf gegaan. De wedstrijd leverde namelijk 2 Brabantse Limieten, en 14 persoonlijke records op.
De grootste successen kwamen weer op de naam van Sanne van de Pol. Sanne was goed voor de 2 Brabantse Limieten. Als eerste trad ze aan voor de 50 meter vlinderslag, en legde deze af in een pr van 4 seconden. Hiermee dook ze ook meteen anderhalve seconde onder het BL. Deze eindtijd leverde haar ook een tweede plaats op. Als tweede trad ze aan voor de 100 meter borstcrawl. Op deze afstand had zij het limiet al. Maar nadat zij gisteren haar 50 meter borstcrawl zo goed had gezwommen, had haar trainer met haar afgesproken dat een tijd onder de 1.20 mogelijk moest zijn. Sanne zwom 3 seconden van haar tijd af, en dook dus inderdaad onder die 1.20, in een super eindtijd van 1.19.35.

Anne Ippel moest dezelfde afstanden als Sanne. Voor Anne was het de eerste keer dat zij 50 meter vlinderslag moest zwemmen. Na de vele, gezonde, zenuwen, zette zij een erg nette eindtijd neer van 49.42. Later moest ze nog de 100 meter borstcrawl. Ook dit deed zij erg netjes, alleen was de laatste baan toch net iets te lang, waardoor zij anderhalve seconden boven haar beste tijd bleef.

Annegida Koek liet zich vandaag ook weer vanaf haar beste kant zien. Twee hele dikke pr’s bewijzen toch weer dat ze veel opsteekt van de trainingen, en dat wordt beloond met goede tijden. Een pr van anderhalve seconden op de 50 schoolslag was al goed, maar een pr van 4 seconden op de 100 wisselslag is helemaal super!

Daisy van den Berk en Chantal Paans waren gisteren, tijdens de jeugdvierkamp, de grote AFwezigen, maar vandaag toch ook twee grote AANwezigen. Allebei de meiden zwommen vandaag voor het eerst 100 meter borstcrawl. En wat deden ze dit goed! Voorafgaand allebei erg zenuwachtig, en niet wetend hoe ze hun race moesten indelen. Na enig overleg met Mark was het ze aardig duidelijk, en hadden ze ook een geschatte eindtijd afgesproken van 1.40. Allebei de meiden zwommen de race zoals afgesproken, en ook allebei doken ze dik onder de 1.40. Daisy deed dit in: 1.35.90, en Chantal in: 1.37.22. Later moesten ze allebei starten op de 50 meter schoolslag, en o o o, wat ging dit ook goed! Daisy zwom in een technisch goede race met een pr van anderhalve seconden naar een mooie derde plaats. Chantal herhaalde dit kunstje, en verbeterde haar tijd met 2 seconden. Ze kwam daarmee net achter Daisy, op een mooie vierde plaats.

Xander Korsman, de enige jongen in de Speedo groep, heeft vandaag ook erg netjes gezwommen. Zijn eindtijd op de 50 meter schoolslag was een tijdsverbetering van 4 seconden. Helaas werd hij hier wel op gedisqualificeerd. Later op de 50 meter borstcrawl ging het niet helemaal lekker en soepel, en dat bleek ook wel, gezien zijn eindtijd. Die was een seconde langzamer dan zijn beste tijd. Ondanks dat heeft hij toch netjes gezwommen.

Jade Groeneveld heeft ook weer goed gepresteerd vandaag. Zelf leek zij een beetje teleurgesteld na haar 100 meter borstcrawl, maar dat was nergens voor nodig, want het was een verbetering van haar beste tijd. Haar race leek soepel te verlopen, tot de laatste 25 meter, hier stortte zij helemaal in. Dit was het resultaat van een te snelle eerste 50 meter. Later in de wedstrijd werd alles weer goed gemaakt op de 100 meter wisselslag. Alle teleurstelling was weg, want ze zwom weer een dikke seconde sneller als vorige week met de competitie! Tijdens deze afstand liet zij zien, dat ze beschikt over voldoende kwaliteiten, en beheersing van alle slagen.

Als laatste hebben we nog de kleinste van het stel, namelijk Carmen Damen. Carmen presteerde vandaag weer super! Zou dit komen door het late tijdstip waarop Carmen gisterenavond naar bed is gegaan?
Een dik pr op de 50 meter schoolslag, en een kleintje op de 50 meter borstcrawl maakte ons kleine meisje erg groot van trots!

Tot slot hadden we nog een wisselslag estafette. Hierin startte Jade op de rugslag, Daisy op de schoolslag, Sanne op de vlinderslag en Anne op de borstcrawl. De meiden keken al weken uit naar deze estafette, en hebben ook veel gezeurd aan het hoofd van Mark of ze dit mochten oefenen in de training. Dit deden ze omdat ze bang waren dat het helemaal verkeerd zou gaan, maar dat ging het juist niet. De estafette verliep super. Goede overnames, goed hoog zwemtempo, goede technieken, en goede persoonlijke tussentijden. Dit alles leverde een eindtijd op die 3 seconden sneller was als hun inschrijftijd!

Ondanks de pakkende titel zijn we toch met een erg goed gevoel naar huis gegaan! Veel goede prestaties met mooie eindtijden, en soms nog een mooie klassering. En dat is het belangrijkste!

%d bloggers liken dit: