Opgericht op 20 mei 1968
 

Verrassend

De laatste column dateert al weer van maart van dit jaar. In die tussentijd is er veel gebeurd, zoals vele goede prestaties, vader worden en vakantie vieren. Aan het einde van de vakantie werd ik geconfronteerd met de boodschap van Giel dat hij de vereniging ging verlaten. Da’s balen en dan druk ik me nog voorzichtig uit. Aan het einde van het seizoen 2007-2008 had ik de hoop met dezelfde groep zwemmers in het nieuwe seizoen nog hoger te kunnen eindigen dan de 11e plaats.

Vanaf september zijn alle trainingen weer begonnen en dan is het afwachten hoe de opkomst is. Dit is al verrassing nummer 1, namelijk de meeste trainingen worden goed bezocht. Het is jammer dat er momenteel nog te weinig zwemmers gebruik maken van de ochtendtrainingen. Deze trainingen zijn in mijn ogen nodig om een betere conditie te krijgen, zodat vaker starten in een wedstrijd niet tot teleurstellingen hoef te leiden. De woensdagavond training is niet in plaats van een ochtendtraining, het is juist een extra training. Op woensdag doen we veel aan techniek zodat we tijdens de andere trainingen meer kunnen werken aan de conditie.

Na de eerste competitie ronde was ik tevreden. We misten enkele zwemmers en dat kostte ons toch al snel een minuut, ofwel 60 punten. Afgelopen weekend was de tweede ronde en dat leverde veel tijdsverbeteringen op, maar nog meer was de eindklassering. Het lijkt erop dat we bij de beste 10 van Zeeland, Brabant en Limburg zijn geëindigd. Ik kan zeggen dat ik dit niet verwacht had. We missen bij de jongens diverse leeftijden en dan komen afzeggingen niet altijd even goed uit. Kijk dus op de wedstrijdkalender of in het jaarboek en noteer de data van de competitiewedstrijden en zorg dat je erbij bent (17-01, 14-03 en 04-04). Als we na de vijfde wedstrijd bij de beste 10 van District 5 horen, ga ik naar Knipz en laat mijn haar kortwieken.

De komende tijd staan er weinig wedstrijden op het programma. Dat betekent dat we lekker hard door kunnen trainen. Met hard trainen bedoel ik het volgen van het schema dat opgegeven wordt. Dan moet je niet ergens halverwege in de groep gaan zwemmen als je de snelste bent. Je hoort dan vooraan. Dus heren van baan 4 VOOROP en laat die dames maar eens zien dat jullie wel kunnen trainen en dat jullie niet voor niets in de wedstrijden sneller zijn.

Voor andere zwemmers staan er juist nog diverse wedstrijden op het programma. De speedo jeugd heeft de eerste speedowedstrijd goed gepresteerd en doen in de trainingen goed hun best om dat bij de volgende wedstrijden opnieuw te doen. Tijdens sommige trainingen zijn ze volgens mij iets te duidelijk aanwezig, maar plezier is ook een belangrijk aspect van sport.

Ik hoop de komende weken meer zwemmers op de ochtendtrainingen te zien en dat de heren van baan 4 (vier) laten zien dat ze weten wat een goede trainingsinzet is (als je niet weet wat ik hiermee bedoel moet je het maar aan mij vragen).

Succes allemaal en tot ziens in het zwembad.

Zwemgroeten Dirk