Opgericht op 20 mei 1968
 

Drie clubrecords voor Marcha Admiraal

Oosterhout, 19 oktober 2008 – Voor een aantal zwemsters stond vandaag de eerste wedstrijd van het lange afstand circuit op het programma. Marcha Admiraal (1993) en Marianne van Berchum (1992) stonden ingeschreven op de 800 vrijeslag en 200 wisselslag.

De middag werd begonnen met de 800 vrijeslag. Marianne kwam in de tweede serie aan de start. Ze zwom een goed opgebouwde wedstrijd met een licht oplopend schema. Uiteindelijk tikte ze aan na 11 minuten en 8 seconden. Dit betekende een kleine verbetering van haar persoonlijke record.
Marcha startte in de laatste serie. Haar doel was een tijd onder de negen en een halve minuut en hierin slaagde zij ook. Haar eindtijd van 9.26 en een beetje was een verbetering van ruim 7 seconden van haar persoonlijke record. Hiermee zwom ze ook het clubrecord uit de boeken bij de meisjes onder 17 jaar. Halverwege bleef ze ook onder haar beste tijd op de 400 meter. Hiermee verbeterde ze ook op deze afstand het clubrecord bij de meisjes onder 15 en 17 jaar.
De tweede afstand van de middag leverde voor beide dames geen tijdsverbeteringen op, maar dat was ook niet te verwachten aangezien er nog geen uur tussen de twee afstanden zat.

Het komende weekend staan er twee wedstrijd voor de jongere zwemmers en zwemsters op het programma. Dan zal bekend zijn hoe de progressie bij deze groepen zwemmers is.