Opgericht op 20 mei 1968
 

Drie top tien klasseringen

Hoorn, 2 en 3 augustus 2008 – In het Noord-Hollandse Hoorn hebben Giel van Dijk (1991), Marianne van Berchum (1992) en Laura Korsman (1993) hun best gedaan om de eer van de Biesboschzwemmers in het open water hoog te houden.

Laura slaagde daar het beste in. Ze wist op de 1000 meter schoolslag tijdrace als vierde jeugdzwemster aan de finish te komen. Een dag later kwam zij op de 2000 meter te kort om zich met de prijzen te bemoeien. Uiteindelijk kwam ze als zesde aan de finish.

Giel had zich voor beide dagen ingeschreven, maar merkte op zijn eerste start (5000 meter vrijeslag) dat hij nog te veel hinder ondervindt van zijn schouderblessure. Na de helft besloot hij dan ook maar om de strijd te staken. Zijn tweede afstand van de eerste dag mocht hij niet starten. De reden hiervoor was zijn opgave op de eerste afstand. Op de 2000 meter vrijeslag wist Giel op de tweede dag redelijk revanche te nemen. Hij wist bij zijn leeftijdsgenoten een mooie zevende plaats te scoren.

Marianne startte op de 1000 en 2000 meter vrijeslag. Zij wist op beide afstanden als vijftiende aan de finish te komen. Ze was waarschijnlijk het meest tevreden met haar tijd op de kilometer.