Opgericht op 20 mei 1968
 

Zestien prijzen voor BBZ-masters

Winterswijk, 2 tot 4 mei 2008 – Terwijl een deel van Nederland op vakantie is of aan het genieten is van het mooie weer, hebben vijf leden van de Biesboschzwemmers deelgenomen aan de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen korte baan. Arjon de Bok (1969), Annette Wijnja (1967), Francijna de Kooter (1980), Dennis Klop (1983) en Stephan Admiraal (1983) hadden zich ingeschreven op diverse afstanden.

Arjon was de meest succesvolle deelnemer. Hij wist op al zijn afstanden een medaille te winnen. Op de 200 vlinderslag en wisselslag was hij bij de heren 35 tot 40 jaar de beste. Op de vlinderslag wist hij zelfs een persoonlijk record te noteren. Op de 50, 100 en 200 rugslag en 50 vlinderslag moest hij iemand voor zich dulden. De laatste medailles wist Arjon te halen op de 100 vlinderslag en vrijeslag. In deze gevallen werd hij derde.

De andere vier deelnemers hebben alleen de laatste dag deelgenomen aan de NMK. Zij waren vanaf 30 april tot en met 3 mei op kamp in verband met het jubileum van de Biesboschzwemmers. Annette startte op de 200 schoolslag en 100 vrijeslag. Op beide afstanden wist zij haar beste tijden aan te scherpen. Op de schoolslag was ze de beste, terwijl ze op de vrijeslag een zwemster voor zich moest dulden bij de dames tussen 40 en 44 jaar.

Stephan wist bij de heren tussen 25 en 29 jaar op zijn drie afstanden ook drie medailles te winnen. Op de 100 vrijeslag en 50 vlinderslag was hij de beste met tijden dicht bij zijn beste tijden ooit. Op de 50 rugslag werd hij derde. In dezelfde categorie kon Dennis geen medailles winnen. Hij werd op de 200 schoolslag 6e en op de 100 vrijeslag 7e. De afgelopen maanden heeft hij minder getraind en dat was nu zichtbaar.

Francijna wist op de 100 vrijeslag en 50 vlinderslag wel medailles te winnen. Zij werd op de vrijeslag tweede en op de vlinderslag werd het een treetje lager, namelijk derde.

De afsluitende estafette was wel een prooi voor de Werkendammers. Bij de categorie 120 tot 159 jaar wisten Annette, Francijna, Arjon en Stephan ruim voor de concurrentie aan te tikken. Annette wist zelfs haar beste tijd op de 50 vrijeslag aan barrels te zwemmen. Ze was 0,8 seconden sneller dan haar beste tijd ooit.

%d bloggers liken dit: