Opgericht op 20 mei 1968
 

Jubileumspecial

Deze week hoor je een doffe dreun achter de voordeur. Niet schrikken, maar dat is een geschenk van de jubileumcommissie ‘40 jaar zwemmen in Werkendam’ aan de Werkendamse bevolking. Maanden van voorbereidingen, interviewsessies, spitten in de archieven van zwembad Werkina en de Biesboschzwemmers, bedrijven langsgaan voor advertenties en afspraken maken met Drukkerij Damen, hebben ervoor gezorgd dat een schitterende jubileumspecial met schitterende verhalen, prachtige foto’s en heel mooie advertenties samengeniet zijn tot deze special. Een special die veel mensen zullen bewaren. Je moet hem ook bewaren, want het is een eenmalige uitgave met veel informatie over 40 jaar zwemmen in Werkendam.

We zijn dan ook heel erg trots op deze jubileumspecial. De interviews zijn op een schitterende manier geschreven door Mees Ippel, heel gemakkelijk te lezen voor iedereen. Henk Admiraal heeft ongelooflijk veel tijd gestoken om adverteerders zo ver te krijgen dat zij in deze special willen adverteren. Mary van Zanten en Jaap Verhoeven hebben daar overigens ook hun steentje aan bijgedragen. Ondergetekende heeft de archieven doorgespit en de foto’s verzameld. Al met al een heel groot karwei, maar meer dan de moeite waard.

Ik hoop dat iedereen de moeite neemt om de jubileumspecial te lezen en ik wens iedereen dan ook veel leesplezier toe. Een mededeling aan de lezers buiten Werkendam: goed nieuws, want binnenkort zal de jubileumspecial ook te zien zijn op deze website. En tijdens de grote feestdag en reünie op zaterdag 5 juli, zullen nog specials over zijn om mee te nemen door iedereen die van buiten het dorp komt.

Dit is een mooi begin van het grote jubileumjaar…

40 JAAR ZWEMMEN IN WERKENDAM

Pieter Visser