Opgericht op 20 mei 1968
 

Acht prijzen voor jeugd Biesboschzwemmers

Oosterhout, 30 maart 2008 – De jongste zwemmers en zwemsters hebben het afgelopen weekend deelgenomen aan de laatste wedstrijd van de Speedo- en Swimkickcyclus. De negen zwemmers uit Werkendam waren goed voor 4 goud, 1 zilver en 3 brons. Jade Groeneveld (1999) en Anne Ippel (1998) waren de gouddelvers.

Jade zwom bij de Speedowedstrijd de 100 schoolslag en 50 vlinderslag. Op de schoolslag verbeterde zij zich met ruim 5 seconden. De vlinderslag zwom ze voor het eerst, maar wist deze wel een groot verschil te winnen. Op dezelfde afstanden kwam ook Carmen Damen (2000) uit. Zij zwom beide afstanden voor het eerst, maar wist wel beide keren naar het brons te zwemmen. Doordat nog nooit een Biesboschzwemmer op deze jonge leeftijd deze afstanden gezwommen heeft is zij nu in het bezit van de clubrecords.

Isabel van der Meij (1997) en Sanne van de Pol (1998) kwamen ook nog aan de start. Zij wisten niet op het podium te komen, maar konden wel beide een persoonlijk record noteren.

Bij de swimkickwedstrijd staan korte afstanden op het programma om bekend te worden met het wedstrijd zwemmen. Anne Ippel was de succesvolste. Zij wist op de 50 vrijeslag en 25 vlinderslag als eerste aan de finish te komen. Op beide afstanden verbeterde zij haar tijden. Xander Korsman (1999) en Chantal Paans (1999) waren de andere zwemmers die een medaille haalden. Op de 50 vrijeslag wist Xander beslag te leggen op het brons. Chantal deed het iets beter, zij werd tweede achter Anne.

Tevreden gingen de Werkendammers naar huis met de wetenschap dat er voldoende potentie in de groep zit. Volgend seizoen zullen mogelijk enkele zwemmers uit de Swimkickgroep gaan starten in de Speedowedstrijd.