Opgericht op 20 mei 1968
 

Clubrecords tijdens ‘BLAK’

Deurne, 2 maart 2008 – Het afgelopen weekend werd door de Biesboschzwemmers aan drie wedstrijden deelgenomen. Aan de Brabantse Lange Afstand Kampioenschappen (#BLAK) in Deurne kwamen Marcha Admiraal (1993) en Giel van Dijk (1991) aan de start. Beide kwamen uit op de 400 wisselslag. Marcha startte daarnaast op de 800 vrijeslag en Giel op de 1500 ‘vrij’. Ze wisten beide 2 clubrecords te zwemmen.

Giel kwam als eerste aan de start. Op de mijl moest hij het in een direct duel opnemen tegen zijn leeftijdsgenoot Gerben Fiere uit Oosterhout. Ruim 1400 meter lang hielden beide zwemmers elkaar in evenwicht. Gerben zette na 1450 meter de sprint in en leek de overwinning niet meer te kunnen missen. Echter Giel wist in de laatste 15 meter sterk terug te komen, maar kwam op de finish 0,04 seconden tekort. De eindtijd van 16.45.46 betekende een verbetering van bijna 20 seconden van zijn beste tijd, een clubrecord en een startbewijs voor de Nederlandse Kampioenschappen. Later op de 400 wisselslag merkte Giel nog zijn inspanningen van de 1500 meter. Hij wist zich te verbeteren met ruim 8 seconden en dit was ook goed voor een clubrecord. Zijn eindtijd van 5.09.69 was wel goed voor opnieuw een tweede plaats.

Marcha startte ook met de vrijeslag. Ze startte zeer snel om een goede eindtijd neer te kunnen zetten. Dit was echter te veel van het goede. Marcha kreeg het heel zwaar, maar wist zich wel weer te herpakken en kwam toch uit op een goede eindtijd. Ze verbeterde zich met bijna 6 seconden en haar 9.33.49 is goed voor een clubrecord. Later op de wisselslag liet ze zien dat ze bij de top van Brabant hoort. Ze verbeterde zich met 22 seconden en tikte aan na 5.20.57. Deze tijd is niet alleen goed voor een clubrecord, maar eveneens wist ze te voldoen aan de limiettijd voor de Nederlandse kampioenschappen. Op beide afstanden was ze wel de beste van Noord-Brabant.