Opgericht op 20 mei 1968
 

Brabantse Records voor BBZ-Masters

Vlissingen, 2 maart 2008 – Een groep van elf zwemmers is naar Vlissingen gegaan om daar deel te nemen aan de eerste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2008. Pieter Visser (1960) en Ilse van der Hoek-Admiraal (1986) waren de nieuwelingen. Ilse was al eerder lid. Zij heeft tot september 1999 deel uitgemaakt van de Werkendamse zwemploeg. Voor Arjon de Bok (1969) werd het een geslaagde middag.

Arjon miste vorig jaar nog het Brabants Masters Record op de 200 vlinderslag bij de heren tussen 35 en 40 jaar. Het verschil met de recordtijd was toen 0,02 seconden. Deze keer pakte Arjon het record overduidelijk. Zijn eindtijd van 2.31.49 is bijna 1,5 seconde onder het oude record. Arjon maakte daarnaast ook nog deel uit van de estafetteploeg 4 x 50 vrijeslag die het tweede BMR namens de Biesboschzwemmers zwom. Mark Visser, Annette Wijnja, Tonny Methorst en Arjon wisten ruim 2 seconden onder het record aan te tikken. Vooral Arjon liet als slotzwemmer een snelle 50 vrijeslag zien.

De andere zwemmers wisten ook mooie tijden op de borden te laten zien. Vooral de 100 rugslag van Francijna de Kooter (1980) wordt met de wedstrijd beter. Later op de 25 schoolslag moest ze echter wel haar jongere zusje voor zich dulden. Hendrika de Kooter zwemt in Den Bosch en komt uit voor de plaatselijke vereniging. Het is te hopen dat zij in de toekomst ook deel uit gaat maken van de mastersploeg uit Werkendam.

Dian van Pelt liet op dezelfde afstand ook een goede tijd noteren. Ze bleef ruim 6 seconden onder haar beste seizoenstijd tot nu toe. Deze tijd betekende ook een mastersrecord voor haar bij de Biesboschzwemmers. Ilse deed dit ook op 2 afstanden, namelijk de 50 rugslag en 25 vlinderslag, maar het zal in de toekomst nog wel sneller gaan.

Pieter, de huidige voorzitter van de jubilerende vereniging, wist iedereen te verrassen. Tijdens de trainingen had hij al diverse keren laten zien hard te kunnen zwemmen. Maar zijn eindtijd van 32.28 op de 50 vrijeslag liet iedereen versteld staan.

Uiteindelijk werden er 19 persoonlijke en 1 estafette clubrecord bij de masters te zwemmen. Hiervoor waren Stephan Admiraal, Arjon de Bok, Ilse van der Hoek, Francijna de Kooter, Tonny Methorst, Dian van Pelt, Mark en Pieter Visser en Annette Wijnja verantwoordelijk.

De volgende masterswedstrijd is in Deurne op 13 april. Hier zullen dan waarschijnlijk weer vele Werkendamse leden aan deel nemen. Er zullen dan ook wel weer vele records sneuvelen.