Opgericht op 20 mei 1968
 

Verrassingen op tweede dag BWK 2008

De tweede dag van de Brabantse Kampioenschappen korte baan heeft 4 medailles opgeleverd. De kleuren waren nu goud en brons. Er werden door de Biesboschzwemmers 2 gouden en 2 bronzen medailles gewonnen. Net als op de eerste dag zorgden Marcha en Giel voor de oogst.

Marcha ging verder waar ze gisteren was gebleven. Op de 50 vrijeslag zwom ze naar het goud. Ze bleef 0,2 seconden boven haar beste tijd, maar de technische uitvoering mocht er zijn. Op de 100 vlinderslag liet Marcha vanaf het begin zien dat ze alleen maar goud wilde winnen. Ze wist haar persoonlijke record met bijna een seconde aan te scherpen. Haar nieuwe toptijd is nu 1.08.73. Op de 100 wisselslag verbeterde ze zich spectaculair. Ze wist ruim 2,5 seconde van haar persoonlijke record te zwemmen, maar haar tijd van 1.12.07 was niet goed genoeg voor het podium. Marcha werd vierde.

Giel was degene die voor de verrassingen zorgde. Hij stond op de 200 wissel als vierde ingeschreven, maar wist via een goede schoolslag en een sterke vrij naar het brons te zwemmen. Op de 50 vlindeslag tikte Giel aan binnen de 29 seconden. Zij eindtijd van 28.97 was goed voor een vijfde plaats. De laatste afstand was de 100 vrij. Giel wist dat hij sneller kon dan zijn inschrijftijd van 57.12. Dit was namelijk een tussentijd op de 200 meter. Giel ging met de snelste zwemmers mee en keerde bij de beste 4 na 50 meter. In het tweede deel van zijn race kon hij zijn positie handhaven en in de finish wist hij zelfs naar het brons te zwemmen. Zijn eindtijd van 55.76 is een tijd waar Giel enorm trots op mag zijn.

Stephan Admiraal wist op de 50 vlinderslag net niet onder de 29 seconden te finishen. Hij tikte aan na 29.10 en werd met deze tijd 18e.

Voor Vincent van Dijk waren het zijn eerste Brabantse. Vincent startte op de 50 rug en wist als eerste te keren. Helaas kon hij zijn tempo niet vasthouden en tikte net boven zijn tijd aan. Hij werd op deze afstand 9e, maar kan nog een grote progressie gaan maken.

Anouk startte vandaag drie keer. Ze werd een keer 9e en twee keer 13e. Op de 100 vlinderslag zwom ze 0,03 seconden onder haar pr en werd 9e. Op de 50 school wist ze ook een pr te zwemmen. Haar tijd van 40.50 is een verbetering van 0,6 seconden. Net als op de schoolslag werd Anouk 13e op de 100 rug. Ze kon niet haar tijd verbeteren, maar wist een goed tempo te houden.

Ebe wist vandaag niet zijn tijd te verbeteren, maar was wel tevreden. Hij had lekker gezwommen en bleef maar 0,1 seconden boven zijn tijd. Zijn tijd van 1.22.39 was goed voor een 8e plaats.

Tonny was niet tevreden met haar eindtijd, maar mocht dit wel degelijk zijn. Ze tikte aan na 37.83 en dit was 0,03 seconden boven haar inschrijftijd. Ze werd met deze tijd 9e terwijl ze 12e stond,

Rebecca wist haar 100 vlinder sneller dan ooit af te leggen. Haar eindtijd van 1.20.23 was goed voor een 7e plaats, maar ze was niet tevreden. Ze vond haar tempo in de eerste 50 meter te langzaam.

Bart Schouten startte ook vandaag 2 keer. Op de 100 vrij bleef hij een seconden boven zijn beste tijd en werd 14e. Technisch zwom hij netjes en kan met gebruik van meer benen zeker verder komen. Op de 50 vlinder wist hij opnieuw onder de 37 seconden te blijven. Zijn eindtijd van 36.91 was geen pr, maar wel goed voor een 13e plaats.

Mark hoefde vandaag alleen 50 vlinder en is met een super gevoel naar huis gegaan. Tijdens het inzwemmen had hij het al over het afleggen van de afstand binnen de 28 seconden en dit is hem gelukt. Hij tikte aan na 27.98 en dit is een evenaring van het clubrecord bij de senioren 2 en later. Hij werd 10e met deze tijd.

Annette was de laatste die persoonlijk aan de start kwam. Op de 50 school, in dezelfde serie als Tonny, tikte ze aan na 38,04. Dit is net boven haar tijd maar wel goed voor een 10e plaats. Dit is een stijging van 3 plaasten.

Het laatste programmanummer werd na de finish echt spannend. In de derde serie van de vier wisten Francijna, Annette, Marcha en Tonny nipt de overwinning op te eisen. In de laatste serie lag een damesploeg van ZVDO. Na de schoolslag leken zij het te winnen, maar het verschil ging verloren op de vlinder en vrij. Uiteindelijk waren de BBZ-dames 0,12 seconden sneller dan de Aalburgers en werden 6e.