Opgericht op 20 mei 1968
 

Gelukkig

Sinds 1 januari 2008 wenst iedereen elkaar een gelukkig nieuwjaar toe. Daarbij nog de vele toevoegingen van een goede gezondheid of al het goeds. Dit wens ik uiteraard ook de vereniging en al haar leden toe.

Ik prijs me gelukkig dat ik lid ben van deze mooie vereniging. Het afgelopen jaar hebben een grote groei doorgemaakt en dat geeft aan dat de vereniging bekender wordt in het dorp en de wijde omgeving en dat de vereniging ook goed te boek staat.

Ik prijs me ook gelukkig dat we goede zwemmers hebben. Zwemmers met veel talent, maar ook met minder talent en een grote inzet. Alleen talent is niet genoeg om aan de top te komen, je moet ook een grote inzet tonen. Die inzet zie ik wel veel in het zwembad, maar het ontbreekt bij veel zwemmers om dit op te brengen voor de landtraining. We begonnen in september met 10 personen en de laatste weken ben ik al blij als ik hoor dat er een handvol sporters zijn geweest. Ook de landtraining is van belang voor het zwemmen. Door een betere beheersing van de spieren, blijf je beter in het water liggen en kun je weer harder zwemmen.

De afgelopen maand heeft mooie prestaties opgeleverd. De tijden die op de klokken komen te staan en de (grote) progressie die alle zwemmers doormaken geven mij een goed gevoel. Dit geeft aan dat de trainers hun werk goed doen, maar het kan nog beter. We moeten nu niet denken dat we er zijn. We moeten scherp blijven. Dit geldt bij de toppers, maar zeker ook bij de allerjongste zwemmers. Plezier in het trainen en tijdens de wedstrijden is belangrijk. In het trainen kan dat door op een leuke manier de oefeningen aan te bieden. Bij de wedstrijden zijn de tijdsverbeteringen die voor het plezier zorgen.

De komende maanden staan er vele activiteiten op het programma. Een hoogtepunt zal de Biesbosch Trofee zijn. Deze wedstrijd is altijd gezellig met muziek en we krijgen ook goede tegenstand. Daarnaast nog alle activiteiten die door de jubileumcommissie georganiseerd gaan worden. Wat er komt, weet ook ik niet maar onze voorzitter kennende zal het wel goed komen. Uiteraard ook nog de laatste 2 wedstrijden van de jeugd-4-kamp. We staan nu eerste en moeten dit zien te handhaven. Ik ga er vanuit dat iedereen zijn beste beentje voor zet en dat dit gaat lukken.

Succes allemaal en tot ziens in het zwembad.

Zwemgroeten Dirk