Opgericht op 20 mei 1968
 

Kampioenen prolongeren titels

Giessen, 15 december 2007 – De maand december staat voor de Biesboschzwemmers altijd in het teken van de winter kampioenschappen. Bij de zwemmers geboren in 1995 en eerder werden de vlinderslag, rugslag, schoolslag en vrijeslag gezwommen. Van iedere slag moet 50 meter afgelegd worden. De tijden worden vergeleken met tabellen van de KNZB. Vorig jaar wisten Harry Cornet (1971) en Marcha Admiraal (1993) de titel te winnen. Dit jaar waren zij opnieuw de kampioenen.

Bij de heren was van tevoren berekend dat de strijd zou gaan tussen Harry Cornet en Giel van Dijk (1991). Dit bleek uiteindelijk ook zo te zijn. Harry wist zijn achterstand van bijna 6 seconden om te buigen tot een voorsprong van bijna 1,5 seconden. De strijd om de laatste podiumplaats werd gewonnen door Erik Drewes (1984). Erik wist op de schoolslag zijn beste tijd aan te scherpen. Zijn achterstand op Giel was bijna 2 seconden.

Bij de dames was uit de berekening een voorsprong gekomen voor Marcha. Dit bleek uiteindelijk ook zo te zijn. Nummer twee Anouk Goes (1994) moest ruim 11 seconden toegeven op Marcha, terwijl ze een voorsprong had van 2,7 seconden. Marcha zwom op de 50 vlinderslag een clubrecord. Ze verbeterde haar eigen tijd met bijna 0,8 seconden en zette de tijd stil op 0.31.18. Op haar minst favoriete slag wist zij als derde te finishen. Anouk verbeterde zich op de vlinder- en schoolslag, maar dit was onvoldoende om het Marcha moeilijk te maken. Nummer drie werd Tonny Methorst (1988). De laatste weken was ze in goeden doen en wist nu op al haar afstanden dichtbij haar beste tijden te zwemmen.

Naast de genoemde groep zwemmers streden ook de jongere zwemmers om de prijzen. Bij de oudste categorie, geboren in 1996 en 1997 was Bart Wijnja de beste bij de jongens voor Lukas Schmidt en Thomas Zielhorst. Bij de meisjes mocht Celine van Tintelen op het hoogste podium plaats te nemen. Elise voor den Dag werd de verrassende nummer twee voor Isabel van der Meij.
Bij de jongens minioren 3 en 4, geboren in 1998 en 1999, waren slechts twee deelnemers. Xander Korsman wist Quinten van Hemert voor te blijven. Het is te hopen voor de Werkendammers dat de komende tijd er nieuwe leden in deze categorie bij komen. Bij de meisjes waren er 11 deelneemsters. Sanne v/d Pol (1998) was de beste voor Jade Groeneveld (1999) en Anne Ippel (1998).
De zwemmers geboren in 2000 en later moesten twee keer aan de start komen. Zij zwommen 25 schoolslag en rugslag. Bij de jongens waren er 6 deelnemers waarvan Tom Kruis de beste was. Simon Schmidt wist Nick Lisman voor te blijven waardoor hij op de tweede plaats kwam. Bij de meisjes waren er 20 zwemsters. Eva Koek was de beste van de 20, zij bleef Carmen Damen en Raïsa Schoon voor.

Bij de familie-estafette wist de familie Wijnja de beker te winnen. Zij bleven de familie Van den Berg en Van Berchum voor. De verschillen tussen de nummer 1 en 3 was iets meer dan een seconde.

Voordat de prijzen uitgereikt werden kregen alle aanwezige leden een cadeau uitgereikt. Door middel van sponsoring van drukkerij Damen en het ophalen van geld had het bestuur voor iedereen een nieuw trainingspak. Dit cadeau was het startsein voor de start van het jubileumjaar. In het jaar 2008 bestaat de Werkendamse zwemclub 40 jaar en zullen er diverse activiteiten op het programma staan. Deze festiviteiten worden samen gevierd met Zwembad Werkina. Het zwembad heeft in 1968 voor het eerst zijn poorten geopend.